Наричан ренесансовият човек на съвременното американско филмово производство“, уникалният талант

...
Наричан ренесансовият човек на съвременното американско филмово производство“, уникалният талант
Коментари Харесай

Книгите, които би ви препоръчал Дейвид Линч

Наричан „ ренесансовият човек на актуалното американско кино произвеждане “, неповторимият гений Дейвид Линч абсолютно е измежду обичаните ни актьори по ред аргументи и те не се изчерпват единствено с възхищението ни от филми като „ Изгубената автомагистрала ”, „ Синьо кадифе ”, „ Мълхоланд драйв ”, „ Диво сърце ” или от сериала „ Туин Пийкс ”.

През дългата си кариера Линч, който този петък навърши 77 години потвърждава, че е се оправя добре и с ролята на  художник, фотограф, че и публицист. Наред с книгите му, отдадени на фотографията той стъпва самоуверено в света на литературата през 2006 година, като създател на „ (Catching the Big Fish: Meditation, Consciousness, and Creativity), която разказва креативните му процеси, запаметяващи се истории от кариерата и практиката му на трансценденталната медитация.

Описана като автобиография и управление за самопомощ, книгата се състои от 84 сходни на винетки глави, като заглавието се отнася до предпоставката на Линч, че „ концепциите са като рибите. Ако желаете да хванете дребни риби, можете да останете в плитката вода. Но в случай че желаете да хванете огромната риба, би трябвало да отидете по-дълбоко.

Кaкто написа в късото показване на книгата от издателство  в 85 къси, изящни фрагмента, напомнящи коани, Линч споделя за техниките, посредством които развива съзнанието си, улавя концепциите и придава форма на нереалното. И едновременноразкрива значително от своята биография, споделя размишления за киното и детайлности от работата си на снимачните площадки.  

Не по-малко завладяващо за нас е кои книги самият Линч показва като негови обичани и предлага за четене, а за вас?

Преди няколко години Линч отвори в Париж собствен  частен клуб, наречен  Silencio, който е  „ отдаден на креативните общности “. Проектиран от Линч  в съдействие с дизайнера, Silencio предлага възможност  за едно самобитно пътуване  из света на „ интимното кино “. С загадка тъмна стая, фотогалерия, библиотека, огромна сцена, рамкирана с алено кадифе, златен кулоар и огледални решетки, клубът на Линч се намира в сърцето на историческия парижки регион Монмартър.
               

Линч подожда  към концепцията за  със същия точност към детайлите  детайл, както и във  всички други свои креативен планове. За задачата той прави Сюрреалистичният персонална селекция от музика, филми, мебели и вино, които да бъдат продавани и показани като част от ежедневната стратегия на клуба.

Кои книги, определени от Дейвид Линч присъстват в клубната библиотека вижте на идната страница.....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР