Наричан пророк на алтернативната медицина“, индийският лекар и писател Дийпак

...
Наричан пророк на алтернативната медицина“, индийският лекар и писател Дийпак
Коментари Харесай

Десетте ключа към щастието на индийския лекар и писател Дийпак Чопра, които всеки от нас трябва да знае

Наричан „ оракул на различната медицина “, индийският доктор и публицист Дийпак Чопра е прочут с над седемдесетте си книги, продадени в милиони копия по света. През 1999 година списание „ Тайм “ го класира измежду стоте най-видни персони в света. Като наследник на прочут кардиолог, Чопра приключва здравна компетентност, само че след няколко години процедура, макар обещаващата му кариера, той остава отчаян от обичайна медицина и зависимостта й от голям брой медикаменти. Затова стартира да се интересува от различни способи и се обръща към аюрведическата медицина и холистичния метод към здравето.

В огромна част от книгите си Дийпак Чопра отделя внимание на духовните практики, поради което постоянно е определян като една от водещите фигури на медицината дух-тяло, която самият той в детайли показва в сполучливата си книгата „ Съвършеното здраве “. Сред най-продаваните му и известни книги са също „ Седемте духовни закона на триумфа “, „ Изцелението “, „ Квантово лекуване. Изследване на границите на медицината “, „ Рецепта за цялостно благополучие “ и доста други.

Вижте кои са десетте ключа към щастието съгласно Дийпак Чопра.
1. Тялото ти е умно
В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на верните за теб неща. Преди да вземеш следващото решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или прочувствен дискомфорт – внимавай. Ако ти отговори с наслада и удовлетворение – решението е вярно.

2. Живей на мига
Единственото, което в действителност имаш, е актуалният момент. И предишното, и бъдещето са отвън твоята власт.
Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му цялост. Мигът е подобен, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.

3. Подари си тишина
Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в мъдруване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят – подари си време и тишина, с цел да чуеш себе си.

4. Не робувай на другите
Отърси се от потребността да получаваш утвърждението на другите. Ти не зависиш от ничие утвърждение.

5. Ти зависиш единствено от личния си избор
Единствено ти избираш възприятията и отношението си към хората и обстановките. По друго време еднакъв факт може да ти наподобява печален или комичен. Фактите не се променят; трансформира се твоето отношение към тях.

6. Светът е огледало
Ти мразиш или обичаш у другите единствено това, което обичаш или мразиш у себе си.
Ти привличаш в живота си хората и обстановките, от които имаш потребност, с цел да научиш избран урок.
Когато реагираш с яд или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието против себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди нечовечен със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, усеща и дейности и постоянно ще ги връща назад към теб.

7. Не съди
Отърви се от вроденото си предпочитание да съдиш другите за това, че са разнообразни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, тъй като ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и прояснен.

8. Ти си храм
Не тъпчи тялото си с токсини: нито посредством храната, водата и въздуха, нито посредством личните си страсти. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.

9. Не се опасявай да обичаш
Страхът е в основата на твоето злощастие и на твоята болест. Страхът може да бъде надвит единствено с обич. Изпълни се с обич и няма да остане място за страха. Изпълни се с обич и няма да остане място за заболяването. Прости на другите, елементарни на себе си и ще бъдеш свободен.

10. Бъди подобен, какъвто си
Ти възприемаш този свят в личното си схващане. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, тъй като почиствайки я от боклуци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй най-много да почистиш „ токсините “ от своите човешки мисли.

Инфо: Гнездото

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР