Наредба 44, касаеща отглеждането на животни, трябва да бъде променена.

...
Наредба 44, касаеща отглеждането на животни, трябва да бъде променена.
Коментари Харесай

В Добрич искат промяна на остаряла наредба за отглеждане на животни

Наредба 44, касаеща развъждането на животни, би трябвало да бъде изменена. В Чехия, Германия, Англия няма подобен термин „ задни дворове “ .
Такова мнение изрекоха участници в днешната Областна епизоотична комисия в Добрич, на която беше изнесена информация за позитивна проба за Африканска чума на диво прасе в региона на Дуранкулак. Животното било ударено от варненски автомобил към 4 часа сутринта на 9 юли.

Наредбата в действителност е остаряла, тя е от април 2006 година, а отглеждането на животни се развива интензивно, навлизат нови технологии, тъй че тази разпоредба би трябвало да бъде изменена . Това мнение изрече пред Actualno.com шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Борислав Каменов. Той посочи, че тази разпоредба касае развъждането на животни освен в персоналните дворове, само че в нея са посочени условия към ферми, отглеждащи животни в промишлени условия. В задните дворове могат да се отглеждат до 3 свине за лични потребности , само че би трябвало да са маркирани и закупени от източник, който дава гаранция, че животните са клинично здрави и нямат заболяване.
Набелязани са ограничения за ограничение на разпространяването, в които с изключение на представители на горски и ловни структури, ще се търси помощ от АПИ за разчистване на пътищата и тук-там, на които стопират туристи, влизащи в България от Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР