Нарът е не само вкусен плод, който е идеален за

...
Нарът е не само вкусен плод, който е идеален за
Коментари Харесай

Полезните свойства на нара

Нарът е освен апетитен плод, който е съвършен за плодов десерт, само че от него се подготвят луксозни сосове. Ако смесите една чаша сок от нар с половин чаша смлени орехи и нарязан на ситно магданоз и добавите малко черен пипер, ще получите автентичен сос за месо и риба.

Сушените зрънца нар се прибавят към ястия от грах и бобови култури – в Индия тази фалшификация се назовава анардана. Ако мариновате месото в сок от нар, то ще се получи доста сочно.

Хубавият нар е тежък и наедрял. Кората му би трябвало да е суха и без петна и меки сектори. През нея би трябвало да се напипват зърната.

За да почистите нара, срежете горната му част, направете сечения в профил и разчупете плода. Друг метод е да отрежете горната част и да потопите нара в студена вода. След половин час, когато го разрежете, зрънцата ще паднат сами.

Древните египтяни са били погребвани с нарове, тъй като те са можели да им оказват помощ да се възродят за нов живот. Смята се, че в нара съществуват триста шестдесет и пет зърна, само че това не е по този начин – те могат да са над хиляда.

Нарът съдържа доста повече антиоксиданти от всички останали плодове. Благодарение на това нарът се бори със свободните радикали, които повреждат ДНК-то на клетките.

Нарът защищава ставите от разрушение, по тази причина, в случай че желаете да пропуснете артритите и артрозите, наблягайте на потреблението на този апетитен плод. За да вдигнете равнището на хемоглобин в кръвта си, яжте свеж нар и пийте сок от нар.

 Полезните свойства на нара

Ако мажете луничките си със сок от нар, те ще изчезнат. Нарът е потребен при висока температура, тъй като съдържа огромно количество витамин С. Ако изплаквате устата си със сок от нар, това ще ви помогне да се справите с проблемите в устната празнина и с неприятния мирис.

Ако имате хипертония, яжте нар, тъй като той възстановява налягането. При проблеми със стомаха яжте нар – неповторимото на този плод е, че той оказва помощ както при запек, по този начин и при стомашно разстройство.

Вижте всички вкусни оферти за десерти с нар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР