Нарастват случаите на жени, раждащи сами в домовете си, без

...
Нарастват случаите на жени, раждащи сами в домовете си, без
Коментари Харесай

Нарастват случаите на жени, раждащи сами вкъщи

Нарастват случаите на дами, раждащи сами в домовете си, без намеса на доктор, оповестява Нова тв. Увеличават се случаите на дами, които раждат сами в домовете си, без лекарска помощ. Във Враца е последният подобен образец. Там екип от незабавен медицински екип избавя новородени близнаци в тежко положение.

Въпреки, че не се води публична статистика, какъв е броят на дамите, предпочитащи да раждат отвън болница, годишно над 30 родилки раждат по този начин. Това сочат данни на неправителствени организации. Лекарите следят, че тази статистика се усилва.

Както във Враца, по този начин и в София медиците са откликнали на няколко сходни случая. Според специалисти повода по тази причина е недоверието, с което се отнасят множеството дами в здравната система.

Във Враца след сигнал на незабавния телефон 112 за родила в дома си жена, медиците откриват две недоносени бебета. По думите на доктор Георги Бонев дамата е била в относително устойчиво положение.

„ Но бебетата не бяха добре. Едното беше 1 кг, другото – 800 грама. Тя не можеше да изясни, дори не знаеше, че са две бебетата ”, сподели доктор Бонев пред Нова тв.

Според медици от МБАЛ „ Христо Ботев “ от Нова година до момента, това е следващия случай, в който лекарите отиват на място и виждат раждане в домашни условия.

Такива раждания има и в други градове на страната. Спешна помощ в София споделят, че неведнеж са израждали бебета в кола за спешна помощ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР