Нарастващото търсене на петрол от някои от най-големите икономики в

...
Нарастващото търсене на петрол от някои от най-големите икономики в
Коментари Харесай

Русия получава повече приходи от петрол от всякога: WSJ

Нарастващото търсене на нефт от някои от най-големите стопански системи в света е помогнало на Русия да изнася съвсем толкоз недопечен нефт, колкото преди спора в Украйна и последвалите западни наказания, заяви Wall Street Journal.

Освен това възходящите международни цени на суровия нефт, които сега са към 100 $ за барел, доведоха до внезапно нарастване на приходите на Русия от нефт.

Русия плува в пари, споделя Елина Рибакова, заместител основен икономист в Института за интернационалните финанси, и прибавя, че до юли тази година страната е спечелила 97 милиарда $ от продажби на нефт и газ, като близо 74 милиарда $ от тях са от продажби на недопечен нефт.

По данни на Международната организация по енергетика единствено през юли Русия е изпомпвала на международния пазар по 7,4 млн. барела недопечен нефт и артикули като дизел и бензин всеки ден. От началото на годината този индикатор е намалял единствено с към 600 000 барела дневно.

 Износът на съветски енергийни артикули процъфтява, защото страната е съумяла да откри " нови купувачи, нови способи на заплащане, нови търговци и нови способи за финансиране на износа ", оповестява медията, като се базира на търговци на нефт, някогашни ръководители на съветската индустрия и чиновници в региона на корабоплаването.

  " Осъзнахме, че светът се нуждае от нефт, а никой не е задоволително самоуверен, с цел да наложи ембарго върху съветския нефт и петролни артикули в размер на 7,5 милиона барела на ден ", споделя Сергей Вакуленко, анализатор и някогашен началник на съветската енергийна компания.

Веднага откакто западните купувачи и техните тихоокеански съдружници взеха решение да понижат вноса на съветски нефт, по-голямата част от размерите бяха пренасочени към Азия и Близкия изток, където страните взеха решение да не заемат страна в руско-украинския спор.

 Индийските компании минаха от съвсем нулев импорт на съветски нефт до съвсем един милион барела дневно. Държавната петролна компания Indian Oil подписа контракт с Роснефт за доставка до 2028 година

" Руският нефт ще откри своя нов път към Индия, Китай и други пазари ", съобщи Евгений Грибов, някогашен изпълнителен шеф на ПАО " Лукойл ", представен от медиите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР