Нарастващото напрежение между Демократична република Конго (ДРК) и Руанда увеличи

...
Нарастващото напрежение между Демократична република Конго (ДРК) и Руанда увеличи
Коментари Харесай

Пратеникът на ООН предупреждава за нарастване на напрежението между ДРК и Руанда

Нарастващото напрежение сред Демократична република Конго (ДРК) и Руанда усили риска от военна борба, която може да докара до Бурунди, сподели висшият чиновник на Организация на обединените нации в Конго предизвести Съвета за сигурност.

Предупреждението на специфичния представител Бинту Кейта в понеделник пристигна малко преди посланиците от прилежащите ДРК и Руанда да разменят обвинявания в съвета.

ДРК организира президентски избори на 20 декември, когато президентът Феликс Чисекеди се бори за втори мандат против две дузини претенденти.

С наближаването на гласуването държавното управление упорства районните и интернационалните мироопазващи сили да бъдат изтеглени, в това число сили на Организация на обединените нации от над 17 700 души.


Регионална мощ от офицери от източноафрикански страни стартира да напуща най-големия град на ДРК Гома предходната седмица.

Г-н Tshisekedi от дълго време упреква Руанда и нейния президент Пол Кагаме, че дават военна поддръжка на бунтовниците M23, последната итерация на конгоан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР