Нарастващото доверие в пазара на криптовалути накара институционалните инвеститори да

...
Нарастващото доверие в пазара на криптовалути накара институционалните инвеститори да
Коментари Харесай

Стотици милиони влизат в пазара на криптовалути само за седмица

Нарастващото доверие в пазара на криптовалути накара институционалните вложители да насочат най-голямата част от капитала си към пазарите на цифрови активи от повече от година насам.

Според последния отчет на CoinShares, компания за ръководство на цифрови активи, през предходната седмица институциите са вложили $326 милиона в капиталови артикули, свързани с криптовалути, което е най-високият седмичен приток от юли 2022 година насам.

От CoinShares означиха, че тези вложения съответстват с възходящия оптимизъм измежду вложителите във връзка с евентуалното утвърждение на спот Биткойн ( BTC ) борсово търгуван фонд (ETF) от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC).

Във връзка с предстоящото въвеждане на Биткойн ETF 90% от притока на вложения идва от институции, както оповестяват от CoinShares.

Въпреки това компанията допуска, че тези притоци не са исторически значими за водещата криптовалута, което загатва за евентуални съмнения на вложителите:

Въз основа на данните на CoinShares Solana (SOL), съперник на Етериум (ETH), още веднъж означи максимален приток на капитал, затвърждавайки статута си на желан избор измежду институциите през 2023 година CoinShares също по този начин означи, че единствено 12% от тези потоци са с генезис от Съединени американски щати.

Най-значителните финансови потоци идват от Канада, Германия и Швейцария, възлизащи надлежно на $134 милиона, $82 милиона и $50 милиона. Освен това Азия способства с $28 милиона, отбелязвайки най-големия седмичен поток от района в записаната история, съгласно CoinShares.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР