Нарастващите сметки за енергия на домакинствата и цените на храните

...
Нарастващите сметки за енергия на домакинствата и цените на храните
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания достигна 41-годишен връх

Нарастващите сметки за сила на семействата и цените на храните тласнаха английската инфлация до 41-годишен връх. Това сочат данни, оповестени ден преди министърът на финансите Джеръми Хънт да разгласи покачване на налозите и редуциране на разноските, с цел да управлява растежа на цените, осведоми Ройтерс.

Потребителските цени са се повишили с 11,1% през 12-те месеца до октомври, най-вече от октомври 1981 година и огромен скок от 10,1% през септември, оповестиха от Службата за национална статистика.

Цените на храните и безалкохолните питиета за 12 месеца до октомври са се повишили с най-бързия ритъм от 1977 година насам.

Домакинствата с най-ниски приходи, за които силата и храната заемат по-голям дял от разноските, претърпяха инфлация от 11,9%, до момента в който хората с най-високи приходи бяха изправени пред инфлация от 10,5%.

Инфлацията щеше да се увеличи до към 13,8% през октомври, в случай че държавното управление не се бе намесило, с цел да наложи таван на цените на сила на семействата до 2500 паунда приблизително годишно.

Анализатори настояват, че скокът поддържа натиска върху Bank of England да продължи да покачва лихвените проценти.
 Двуцифрена инфлация застигна Англия за първи път от 40 години
Двуцифрена инфлация застигна Англия за първи път от 40 години

Тя набъбна до 10,1% през юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР