Нарастваща бедност, висока смъртност, най-много пушачи, най-малко спортуващи и най-кратко

...
Нарастваща бедност, висока смъртност, най-много пушачи, най-малко спортуващи и най-кратко
Коментари Харесай

Бедност, висока смъртност, много пушачи и най-кратко живеещи, според социално-икономически анализ

Нарастваща беднотия, висока смъртност, най-вече пушачи, минимум спортуващи и най-кратко живеещи в Европейския съюз (ЕС) - по този начин наподобява България в годините след присъединението й към европейската общественост, съгласно разбор за социално-икономическото й развиване, който ще стане основа за подготовката на Стратегията 2030. Рамката на разбора беше показана от финансовия министър Владислав Горанов по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. И бизнесът, и синдикатите приветстваха подадената за разговор ръка, и набелязаха най-проблемните съгласно тях места в другите сфери.

С ангажимента, че показаният разбор на социално-икономическото развиване на страната е първична рамка за създаване на бъдещата Стратегия за развиване 2030, финансовият министър Владислав Горанов изясни най-общо наличието от 110 страници. Започва с демографската картина у нас, минава през обучение, опазване на здравето, пазар на труда, развиване на стопанската система, и приключва с набелязване на главните проблеми и капацитета за тяхното решение. Синдикатите оцениха позитивно подробния документ, въпреки и с някои забележки. От КНСБ показаха неналичието на разбор за положението на енергетиката и промишлеността.

Темата за приходите не е задоволително в детайли прегледана, съобщи от своя страна Ваня Григорова, консултант в КТ " Подкрепа ".

" Иска ни се документът да остане на чисто експертно равнище, без политически оценки. Като да вземем за пример това че данъчната система и фискалната политика е благоразумна - съгласно Европейската комисия това не е тъкмо по този начин ", отбелязва тя.

Председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев се ангажира да взе участие интензивно в създаването на новата тактика.

" В тактиката би трябвало да напишем на коя дата в България изчезва хартиеният документ от документооборота. Другото нещо, което ще подсигурява качеството на осъществяването му, е образоването на администрацията.

По думите на финансовия министър до края на тази година би трябвало бъде основан скелетът на тактиката за развиване на България 2030 и през идната година документът да бъде утвърден. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР