Нарастването на броя на пациентите ще постави всички под напрежение.

...
Нарастването на броя на пациентите ще постави всички под напрежение.
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ако усещате тези симптоми в момента, най-вероятно имате коронвирус

Нарастването на броя на пациентите ще сложи всички напрегнат. Това съобщи в ефира на Нова ТВ пулмологът доктор Александър Симидчиев.

„ Когато има доста инфектирани, неизбежно се заразяват и хора, които са изключение. Може да са такива с генетични особености например”, сподели той.

„ В момента имаме разразяващ се пожар. Трябва да го ограничим – маски, хигиена на ръцете и отдалеченост. Това би трябвало да стане наложително, с цел да спрем този епидемиологичен пожар”, съобщи Симидчиев.

Според него би трябвало да бъдем общественост, да не сме разграничени.

„ Когато имате запушен нос, драскане в гърлото или температура, имайте поради, че ние работим в медицината и с предварителна възможност. В момента няма други болести в този месец, които да провокират такива недоволства. Няма грип А сега.

Ако имате тези признаци, най-вероятно имате ковид. Потърсете доктор и си стойте у дома. Не разпространявайте вируса”, сподели той.

„ Когато човек има единствено температура, няма усложнения в дишането и няма други съществени признаци, може просто да се изолира и карантинира. Ако има проблеми с дишането и по-сериозни признаци, е редно да се повика Бърза помощ”, сподели той.

„ Помещенията, които не се проветряват, усилват риска от болест. Частиците, които се отделят, до момента в който приказваме, стоят известно време във въздуха. Важно е да има циркулация на въздуха. Все отново главният риск е на близко разстояние и говорене без маска. Просто би трябвало да имаме съответно държание към ситуацията, която изисква да се пазим един друг”, сподели Симидчиев.

„ К-19 е рисков за хора в рискови групи, за останалите този вирус не е толкоз рисков. Просто към този момент вирусът се популяризира неконтролируемо”, съобщи той.

Той съобщи, че упражнението, показано от доктор Ботев в действителност работи, изключително при по-тежки случаи, тъй като по този начин белите дробове работят под по-малко налягане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР