Нараства интересът към технологиите за реализация на проекти за умни

...
Нараства интересът към технологиите за реализация на проекти за умни
Коментари Харесай

Инвестициите в умни градове ще достигнат 80 млрд. долара през 2018 г.

Нараства ползата към технологиите за реализация на планове за умни градове, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC, който дава прогноза за пазара през актуалната и околните години.

Разходите, свързани с начинания по основаване на интелигента градска инфраструктура, ще възлязат на 80 милиарда $ през 2018 година Темпът на вложенията ще нараства и към 2021 година вложенията в тази сфера ще доближат 135 милиарда $, предвижда IDC, представена от TechNews.

Напоследък стратегиите за умния град еволюираха от серия обособени планове в просторен, възходящ пазар, който ще притегли обилни софтуерни вложения през 2018-а и идващите години.

Към стратегическите посоки, които притеглят най-големи вложения, анализаторите причисляват интелигентните системи за ръководство на превоза, застраховане на публичната сигурност, непрекъснатата работа на енергийния бранш и друга градска инфраструктура.

От позиция на разноските, водещи сюжети за потребление на технологии за умния дом се чака да станат системите за ръководство на пътния трафик и градския превоз, организацията на закрепено видеонаблюдение, интелигентното мъдро осветяване и мониторингът на околната среда.

Приоритетите в другите страни могат да са разнообразни, отбелязва IDC. Така да вземем за пример, Съединени американски щати и Западна Европа възнамеряват най-големи вложения в планове за интелигентна транспортна инфраструктура, до момента в който приоритет за Китай е закрепеното видеонаблюдение, а Япония се концентрира върху екологичния мониторинг.

Като максимален пазар на технологии за умния дом се обрисуват Съединени американски щати, където през 2018 година ще бъдат изразходвани от порядъка на 22 милиарда $ за планове в тази област. Китай е на второ място с прогнозируем размер на вложенията за умни градове в размер на 21 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР