Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки че от вчера шефът

...
Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки че от вчера шефът
Коментари Харесай

До месец връщат у нас обвинения за убийството на Димитър, твърди кметът на Цалапица

Напрежението в Цалапица не стихва, макар че от през вчерашния ден шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив старши комисар Васил Костадинов, със заповед на министъра на вътрешните работи, към този момент не е на поста си.

Хората упорстват за оставката на началника на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев. Той обаче досега изрично отхвърля, с претекста, че е разпоредена инспекция в регионалната дирекцията.

Именно към дейностите на полицията в Стамболийски е ориентиран гнева на околните на убитото момче. A по думите на кмета - до месец обвиненият за убийството Рангел Бизюрев ще бъде върнат от Германия, написа Българска национална телевизия. 

Майката на Димитър - Атанаска Бакалова съобщи, че има съмнения за пропуски в следствието и полицейски чадър. Според нея органите на реда са почнали прекомерно късно да правят дейности за откриването на момчето, като по този метод са позволили обвиненият да напусне страната.

Тя добави, че по време на митингите е имало опити, от страна на полицията, протестиращите да бъдат сплашвани. Каза обаче, че това няма да ги.

Хората в Цалапица желаеха изселването на семействата, както на обвинения Бизюрев, по този начин и на близнаците Динчеви. Оказва се, че фамилията на близнаците към този момент е напуснало селото.

„ От започване на митингите са напуснали дома, в който са живели дружно с децата си. Категорични са, че няма да се завърнат. Имотът ще бъде трансфериран или продаден. Преди няколко дни към този момент някогашният шеф на ОДМВР - Пловдив Васил Костадинов пред мен персонално заявява, че в границите на месец Рангел ще бъде в България. Най-вероятно те имат повече информация, която не е публично притежание, само че той ще бъде тук “, изясни кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР