Напрежението в пловдивското село Белащица не стихва и днес. Местни

...
Напрежението в пловдивското село Белащица не стихва и днес. Местни
Коментари Харесай

Продължават проверките на кариерата в Белащица! Местни жители се събраха и днес на протест

Напрежението в пловдивското село Белащица не стихва и през днешния ден. Местни поданици се събраха и през днешния ден на пътя към кариерата си, с цел да изразят недоволството си от траялата активност. На място е и регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов.

Припомняме, че през вчерашния ден сутринта деятели на Инициативния комитет „ Стоп на кариерите в Белащица “ блокираха пътя от селото към обектите, откакто се оказа, че макар дефинитивно изтеклия предходната седмица период на концесиите за рандеман, товаренето на тежки камиони с продукция продължава, както и работата на трошачните машини.

18 натоварени машини бяха спрени край пътя и не бяха позволени да доближат до крайния си пункт, до намирането на изясненост за статута на договорите за рандеман.

„ Вчера през целия ден обяснявахме на водачите на камионите, че правят противозаконна активност. Накрая на място пристигна министър Борислав Сандов и регионалният шеф на Пловдив, които потвърдиха, че тази активност е в прорез със закона и всички камиони се върнаха назад и разтовариха събрания неподвижен материал “, разяснява Павел Гимишев.

Борислав Сандов разпореди неотложно прекъсване на всички действия в кариерата.

„ Ние сме шокирани по какъв начин представители на властта са безапелационни, че това е нелегално, само че все пак продължава да се случва. Планината умира “, съобщи локална жителка пред Нова телевизия.

„ Вчера в диалог с РОСВ разпоредих инспекция, като е обещано наставление за прекъсване на активността. Проверката продължава и през днешния ден. Сезирано е и Първо районно ръководство, като всички събрани данни от тях ще бъдат съобщи на прокуратурата “, съобщи Йордан Иванов.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР