Напрежението в отношенията между Русия и САЩ и отговора на

...
Напрежението в отношенията между Русия и САЩ и отговора на
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко обсъдиха САЩ и НАТО

Напрежението в връзките сред Русия и Съединени американски щати и отговора на НАТО на предложенията на Москва за гаранции за сигурност. Това разискаха главно в телефонен диалог през днешния ден президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко. Това се споделя в изказване на пресслужбата на Кремъл в събота, представено от ТАСС.
 Кремъл дава обещание да изтегли войските си от Беларус след ученията
Кремъл дава обещание да изтегли войските си от Беларус след ученията

Не се показват срокове…

Според изказването, страните са разискали реакцията на Съединени американски щати и НАТО на предложенията на Москва за дълготрайни интернационалните правни гаранции за сигурност за Русия.

Путин и Лукашенко са засегнали и някои въпроси, свързани с двустранното съдействие. Те са се съгласили да продължат да поддържат персонален контакт, прибавя още пресслужбата на Кремъл.

По-рано в събота Путин организира телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон и се чака да организира диалог с президента на Съединени американски щати
 Коментарите на Макрон след диалозите с Путин са притеснителни за НАТО
Коментарите на Макрон след диалозите с Путин са притеснителни за НАТО

Легитимира претенции на Москва за нова архитектура за сигурност, учредена на съветската идея, на фона на военни закани

На 17 декември 2021 година съветското външно министерство разгласява планове на съглашения по отношение на гаранциите за сигурност, които Москва чака да получи от Вашингтон и НАТО.

Двете съглашения - едното със Съединени американски щати, а другото с водения от Запада блок - по-специално задължават НАТО да спре разширението си на изток, да откаже проектите си за даване на участие на Украйна, и плануват ограничавания за разполагането на съществени нападателни оръжия, в това число нуклеарни. Съединените щати и НАТО предадоха на Москва своите писмени отговори на предложенията за сигурност на Русия на 26 януари 2022 година

Вашингтон изиска от Москва да не оповестява обществено документите , само че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг оповестиха своите съществени желание. Според изказванията им, Западът отхвърли да даде на Русия отстъпките, които счита за решаващи, само че очерта области за по-нататъшни договаряния.
 Телефонна дипломация: Блинкън приказва с Путин и Тръс
Телефонна дипломация: Блинкън приказва с Путин и Тръс

Днес с Путин приказват и Байдън и Макрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР