Напрежението в ЕС нараства часове преди срещата на върха, на

...
Напрежението в ЕС нараства часове преди срещата на върха, на
Коментари Харесай

Еврокомисията обвини Унгария в лъжи и дезинформация

Напрежението в Европейски Съюз нараства часове преди срещата на върха, на която Унгария заплашва да блокира значими решения. Заместник-председателят на Европейска комисия Вера Йоурова остро подлага на критика акцията на унгарското държавно управление против изпълнителния орган на Европейски Съюз. Бяха разлепени плакати, на които ръководителят на Европейска комисия Фон дер Лайен бе изобразено с посланието: " Ние не танцуваме в техния темп ".

 
Тази акция с билбордове е безобразна и скандална. Тя наскърбява моя шеф Урсула фон дер Лайен, наскърбява мен, както и множеството, в случай че не всички, членове на колегиума.
Вера Йоурова – заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за върховенството на закона

 

Комисията се трансформира в цел на нападки в подтекста на национално допитване в Унгария. В него бяха отправени съществени обвинявания против политическия дневен ред на Съюза. Комисията оспорва истинността на заложените въпроси.

 
Видях неща, които са явни неистини. Например, Брюксел желае да " отстрани публичната поддръжка за разноските за комунални услуги ". Това е неистина. Брюксел желае да " отстрани унгарския налог върху непредвидените облаги ". Също неистина, решението зависи от страните членки. И още един образец, нещо пикантно, " Помощта от Брюксел за палестинците отива в ръцете на Хамас ". Чиста неистина.
Вера Йоурова – заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за върховенството на закона

 

Тази замяна на реплики рискува в допълнение да разпали напрежението по оста Будапеща-Брюксел.

Унгарският министър председател Орбан заплашва да наложи несъгласие на решението за започване на договаряния с Украйна за присъединение към ЕС и на изплащането на финансова помощ за Киев. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР