Напрежението в блокирания квартал "Факултета" ескалира в последните минути, съобщава

...
Напрежението в блокирания квартал "Факултета" ескалира в последните минути, съобщава
Коментари Харесай

Напрежението във Факултета ескалира



Напрежението в блокирания квартал "Факултета " ескалира в последните минути, оповестява ПИК. Над 200 роми в махалата са се събрали пред КПП-то и напират за излязат, несъгласни с блокадата.

Част от тях викат "Оставка " и плашат през камерите, че са подготвени на побой. Десетки посредници и служители на реда пробват да успокоят напрежението, което се нажежи откакто пийнал мъж, налетял на жена си, бе задържан от служителите на реда.

Немалко от посредниците обаче се оказват провокатори, защото крещяха и заплашваха и медиите, обяснявайки,че основават етническо напрежение против ромите. Вместо да разпилян хората и да не разрешават скупчване, при което се нарушават ограниченията за разстояние от 2 метра, ромите се скупчиха на тайфа.

Зам.-кметът на региона Николай Вучовски изясни пред камерата на ПИК TV, че става дума за битова драма, която запалила напрежението. "Жена се е обадила на тел. 112 за домашно принуждение и по тази причина полицията се е намесила. Мъжът й е протегнал ръка, подпийнал е и в този момент му снемат пояснение. Ние дойдохме да помогнем на полицията, тъй като работя с тях от 13 години и имат доверие. Тук обаче слуховете бързо плъзват и бързо се палят, помните какво стана със слуха, че ще им взимат децата. А сега става дума просто за един фамилен скандал и битова драма, която обаче не бе вярно разбрана от хората и по тази причина излязоха на улиците. Сега изясняваме случая и успокояваме хората ", посочи зам.-кметът на "Красна поляна ".

"Един от локалните водачи нощес е пуснал клип във фейсбук, в който приканва през днешния ден в 12 часа да се съберат на "Т-маркет " да стачкуват. Ние сме предали клипа на Министерство на вътрешните работи и се води следствие за тези апели, като този човек ще бъде измамен под отговорност. Той е открит и го познаваме доста добре. Друго напрежение няма и ние към този момент сме успокоили хората. Заради този клип нощес се бяха събрали 100 индивида и през днешния ден също прииждат, само че ние държим под надзор протичащото се ", сподели Стоян Танев, който също е зам.-кмет на общината пред камерата на ПИК TV.

В последните минути служителите на реда заградиха с кордон КПП-то,за да не разрешат пробив и съумяха да накарат хората да влязат във вътрешността към махалата.

Струпването на площада бе най-вече от млади момчета и деца, които слушаха командите на локален водач, които им подава, с цел да викат "Оставка ". Поединично никой от тях не можа да изясни за какво стачкуват и са се събрали.

Същата "медиаторка " вместо да накара хората да не нарушават ограниченията, ги призоваваше да останат до края на митинга. "Това е кротичък митинг, желаеме да стоят на два метра ", оправда се тя, само че се издаде, че подрежда присъстващите за пред камерата на Би Ти Ви.

След като от въпросната телевизия снимаха по какъв начин младежите викат "Оставка ", тя разгласи, че митингът е завършил и хората започнаха да се разотиват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР