Напрежението между Украйна и Русия стигна високи градуси. Всички страни

...
Напрежението между Украйна и Русия стигна високи градуси. Всички страни
Коментари Харесай

Калфин: Русия няма интерес от война - ще загуби пазарите си и ще получи НАТО на границите си

Напрежението сред Украйна и Русия стигна високи градуси. Всички страни биха изгубили от спор - Русия ще загуби пазарите си и ще получи НАТО на границите си, защото Украйна ще влезе там доста бързо. Това разяснява пред Би Ти Ви някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

Ако следваме разсъдъка, би трябвало да се спре повдигането на напрежението. Не чакам директна инвазия на Русия, изгодите са по-малко от загубите, които страната може да получи - може да загуби дяловия си пазар на газ в Европа, глобите могат да имат разнообразни измерения до изключване на Русия от платежната система, проучва Калфин.

Не чакам широкомащабна война в Русия и не виждам интерес да има война, застрашени са двете самообявили се източни провинции на Украйна, уточни още той.

При повдигане на напрежението страната ни може да има проблем с доставките на газ, добави дипломатът. Той счита, че няма директна териториална опасност, само че би трябвало да останем предан член на Алианса.

" Тотален срив на доверието, изпълнено е с погрешна информация, дипломацията се затруднява ", сподели от своя страна някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова, включвайки се онлайн от Щатите.

По думите й има повишаване на броя на въоръжените сили, в тази връзка тя попита риторично в случай че има военни учения - " какво вършат там ". Относно намесването на страната ни - тя добави, че България следва режимите за експорт на оръжие доста прецизно и износът е легален. Опитът да бъде отстреляна обществено - задачата да се провокира разлом вътре в страната е разследване на прелома от хибридната война, който се води от съветски източници, посочи Поптодорова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР