Напрежението между досегашните управляващи и президента Румен Радев достигна нов

...
Напрежението между досегашните управляващи и президента Румен Радев достигна нов
Коментари Харесай

Високо напрежение: Радев отряза ПП и БСП за нови консултации за правителство

Напрежението сред досегашните ръководещи и президента Румен Радев доближи нов връх на проведените от него съвещания за сформиране на държавно управление. Днес, за втори следващ ден, Радев организира такива диалози с парламентарните обединения. Вчера те значително се обезсмислиха, откакто Политическа партия и Българска социалистическа партия отхвърлиха да изпратят свои представители на " Дондуков " 2 с формалния претекст, че са прекомерно заети с бюджетната актуализация и други задължения. Двете обединения настояха срещите да се отсрочат за различен път. Президентът обаче не беше на същото мнение.

Когато свърши последната му среща за през днешния ден, която беше с представителите на " Възраждане ", президентът малко и хладно осведоми присъстващите публицисти, че с това цикълът на консултациите завършва. Следващата стъпка ще бъде връчването на изследователски мандат за кабинет на първата политическа мощ - групировката на Кирил Петков.

С това на процедура президентът отряза както Политическа партия, по този начин и Българска социалистическа партия, за нови съвещания. Действително, изглеждаше ясно, че действителната причина хората от " Промяната " и социалистите да му откажат, са непрестанно обтягащите се връзки сред тях и Радев. Сега президентът си отмъсти за пренебрежението, като разгласи цялата процедура за прекъсната. Днес той отпътува на срещата на върха на НАТО в Мадрид, която ще продължи до 30 юни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР