Напрежение зрее в БДЖ. Работници от предприятието за ремонт на

...
Напрежение зрее в БДЖ. Работници от предприятието за ремонт на
Коментари Харесай

Работници от БДЖ излязоха на протест

Напрежение зрее в БДЖ. Работници от предприятието за ремонт на локомотиви стачкуват против затварянето на халето. От холдинга отхвърлят, а съмненията са за частни ползи.

Едно от най-модерните халета на БДЖ за ремонт на локомотиви в цяла България е „ Кончар”. От един месец то е затворено, няма по какъв начин да действа и лишава от услугите си частните си клиенти. Работниците подозират, че частна компания желае да го превземе и да се настани там без пари, предава БТВ.

Българо-хърватската компания е профилирана в ремонт на 7 типа локомотиви, с български и интернационалните клиенти. Локомотивите им идват до такава степен по държавния стоманен път. Отскоро пътят е пресечен. Официално предизвестие за затваряне на пътя няма.

БДЖ е притежател на 49% от сдружение. 51% са на хърватското сдружение. Основен клиент на компанията е БДЖ, само че отхвърля да ремонтира локомотивите си там и води каузи за 2 милиона лв. наем. Модернизацията на депото коства милиони, вложени в модерни машини.

От БДЖ показват, че „ БДЖ Кончар” им дължи 2 милиона и не знаят за какво е затворено сдружението. Нямат желание да го закриват и няма да уволняват служащи. Дори били подготвени да ги преназначат, в случай че „ Кончар” ги уволни. При затворени линии, екипите ще би трябвало да тичат като кола за спешна помощ на мястото на повредата, с цел да си правят работата с голи ръце.

Работниците стачкуват, изпратили са писма до министър-председателя и до хърватското посолство, само че отговор досега няма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР