Напрежение заради ремонт в София. Граждани възпрепятстваха ремонт на бул.

...
Напрежение заради ремонт в София. Граждани възпрепятстваха ремонт на бул.
Коментари Харесай

Не на велоалея на Патриарх Евтимий, настояват граждани

Напрежение поради ремонт в София. Граждани попречиха ремонт на бул. " Патриарх Евтимий ", тъй като са срещу плануванаъа реогранизация на придвижването там. Част от жителите са срещу построяването на плануванаъа преди години велоалея.

Общинският консултант от " Спаси София " даже се оплака, че един от протестиращите му е блъснал пестник. В същото време последователи на велотранспорта внесоха петиция за повече велоалеи и обвързвана велосипедна мрежа в София.

Част от жителите от региона на " Патриарх Евтимий " още през 2020 попречиха плана за велоалея по булеварда. Сега са уверени, че стартира противозаконното и създаване.

" Момчетата от защитата ни дадоха първа част от заповед, в която долу ниско написа, че краткотрайната организация на придвижването е по отношение на построяването на велоалея, доста ни тормози това, че ще ни понижат с доста местата и това за нас жителите е доста огромен проблем ", сподели Крум Миланов, гражданин на региона.

От общината не са се отказали, нито от плануваната велоалея, нито от буслентата, само че планът още не е почнал и в тази ситуация става дума просто за преасфалтиране.

" Заповед и утвърждение има единствено за осъществяване на ремонтни действия на булеварда, които обгръщат освен ъглите, само че и двете натоварени кръстовища ", уточни Борис Бонев, общински консултант ПП-ДБ- Спаси София.

Въпреки съпротивата на някои жители от общината споделиха, че това дали да има или няма велоалеи в София - изобщо не стои на дневен ред.

" Велоалеи би трябвало да има и знам, че моите сътрудници и кметът Терзиев, ще създадем всички нужни ограничения нашият град да се развива по този начин както сме дали обещание по време на предизборната акция ", добави Стефан Спасов, общински консултант ПП-ДБ-Спаси София.

Общинският консултант Стефан Спасов описа по какъв начин по време на днешната ревизия на ремонта един от протестиращите взел ключовете на строителната техника, а по-късно го блъснал.

" Получих плесница в лицето, за което съм уведомил органите на реда, води се следствие ", описа Стефан Спасов, общински консултант ПП-ДБ- Спаси София.

В същото време съдружие " За Земята " събра над 5 000 подписа с гледище за свързани, комфортни и безвредни велоалеи в София. Днес документът с настояванията беше импортиран в общината. Управляващите дадоха обещание напълно скоро София да стартира да наваксва и да има европейска велосипедна инфраструктура.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР