Напрежение във великотърновската община Стражица преди предстоящите частични избори в

...
Напрежение във великотърновската община Стражица преди предстоящите частични избори в
Коментари Харесай

Полицейски призовки преди вота в Стражица, Костадин Ангелов обвини властта в милиционерщина

Напрежение във великотърновската община Стражица преди идните частични избори в неделя. Единият от претендентите, подсилен от ГЕРБ - Георги Бянов, повдигнат от предприемчив комитет, сигнализира за полицейски напън върху симпатизанти. На място от София в града дойде и някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов, който беше кандидат-депутат на ГЕРБ от Великотърновския район.

Той разгласи, че на партийна среща е имало към 60 души, като към 12 от тях са получили призовки. По думите му това е неуместно, тъй като значи, че се не разрешават политическите срещи.

" Това са хората, които бяха на заседание, проведено от ГЕРБ с кандидат-кмета на партията. Става въпрос за недодялан, полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от по този начин наречената милиционерщина , която ние забравихме ", сподели Ангелов и сподели фотография на единия от призованите в полицията по време на срещата.

" Искам всички симпатизанти на ГЕРБ да бъдат спокойни, че ще бъдат предпазени. Довели сме и юрист, който ще отбрани правата им. Нека всеки, който бъде обект на подобен произвол - влизат в къщите им, децата му са плакали цяла вечер, жена му е обезпокоена, този човек не е нарушител, той беше на партийно заседание. Ако това продължава, чакаме скоро да забранят партиите, да се крием, че слушаме Бийтълс или да ни подстригват, тъй като прическата ни не наподобява на президента Радев ", съобщи още пред някогашният министър, като акцентира, че това продължава и от предходните избори.

" Казвам се Димитър Панов, от 32 година съм в този град. Занимавам се с рибопроизводство, давам издръжка на няколко фамилии. За първи път ме викат в полицията. Донесоха ми призовка и ми споделиха, че евентуално става въпрос за изборите. Притесних се какво следва и какво ще се случи с мен - ще ме арестуват ли, акт ли ще ми пишат. Отидох на предизборна колекция в понеделник, с цел да видя платформата на претендента. Аз даже не съм разлепял плакати. Жена ми е в потрес, щерка ми стартира да плаче ", описа мъжът, получил призовка, който посочи, че даже е симпатизант на Българска социалистическа партия.

До изключителния избор се стигна откакто досегашният кмет Румен Павлов стана народен представител в 46-ото Народно заседание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР