Напрежение тлее преди старта на новата сесия на парламента. Поводът-председателите

...
Напрежение тлее преди старта на новата сесия на парламента. Поводът-председателите
Коментари Харесай

Росен Желязков ще иска обяснение от военния министър за гаф при освещаването на бойните знамена

Напрежение тлее преди старта на новата сесия на Народното събрание. Поводът-председателите на парламентарни групи не са били поканени на освещаването на бойните флагове на Богоявление, оповестяват от " Фокус ".

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще изиска пояснение от министъра на защитата Тодор Тагарев за какво предложения са получи единствено ръководителят и зам.-председатели на Народното събрание.

" Бях осведомен за това. Предполагам, че става въпрос за недовиждане. До в този момент в Народното събрание не е имало казус да не бъдат поканени всички народни представители на такива празници. Аз ще желая нужната информация, с цел да се реши дали става въпрос за недовиждане, или става въпрос за по-особено отношение от страна на уредниците. Би било необичайно, в случай че нямаме тази информация и претекстовете за това. Не е имало различен подобен случай на Богоявление ", разяснява ръководителят на Народно събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

Коментар направи и депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, който е във Виетнам дружно с Желязков и парламентарна делегация.

" Ако това е по този начин, това е неуместна обстановка. Защото за следващ път този човек демонстрира, че е рисков за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне от позицията министър, толкоз по-добре. Недопустимо е един министър на защитата да се държи по този възмутителен метод. Надявам се, че този човек да си тръгне преди ротацията. Колкото по-дълго стои, толкоз по-опасно за за страната ни. И освен това, което се е случило на Богоявление, в случай че, несъмнено, е по този начин при освещаването на знамената, само че и с всичките дейности, които се направиха в региона на защитата ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР