Напрежение след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА. Двама са задържани,

...
Напрежение след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА. Двама са задържани,
Коментари Харесай

Кметът на Бистрица пострада след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА, двама са задържани

Напрежение след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА. Двама са арестувани, а трима - потърпевши след възникването на физически конфликти.

Сред потърпевшите е и кметът на Бистрица Самуил Попов, който е с леки пострадвания. Той описа, че е станал очевидец на пердах и се опитал да го спре.

" Минах през центъра и видях по какъв начин става пердах. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто желаех да ги спра. Опитах да спра багра, само че те не спираха. Едните бяха свалени на земята и все пак ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, споделих, че просто желая да спра багра, само че те не спираха и по този начин... ", съобщи Самуил Попов пред Българска национална телевизия.



Задържаните са на 41 и 46 години. По-младият от тях е с престъпни прояви. По първична информация и двамата са почитатели на ЦСКА. Мъжете ще останат в ареста на 8 районно управление (на МВР) за 24 часа.

Пред полицейското ръководство дойде екип на незабавна здравна помощ, с цел да прегледа част от потърпевшите, които дадоха показания. Трима от тях, измежду които и кметът на Бистрица, бяха откарани с колата за спешна помощ към болница за по-обстоен обзор.

Подробности вижте във видеото.

Около 1500 души се събраха за дуела на стадион " Витоша " откакто от Българския футболен съюз отхвърлиха срещата да бъде преместена от съображения за сигурност.

Още по обяд в Бистрица беше засилено наличието на полиция и жандармерия като жандармеристи бяха командировани от няколко града.

" Нашето мнение остава същото, вие сами видяхте. Не може такава среща от подобен темперамент с толкоз доста почитатели да бъде посрещана на този стадион ", уточни ст. комисар Георги Алексиев, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

До конфликти към самия дуел не се стигна. Много от почитателите следиха срещата от поляна - частен парцел, която им беше предоставена гратис от притежателя след горчивия му опит от предходната година.



Ето какво описа Стефан Тачев пред камерата на Българска национална телевизия:

" Българска национална телевизия: Защо решихте да отворите парцела си?

Стефан Тачев: Щото ще изпочупят всичко. По-добре да минем с по-леко. Долу мрежата е паднала - 5-6 кола, в този момент всички хора зад оградата ще преминат през нея като свърши мача.

Българска национална телевизия: Получихте шал за премия...

- Шал, но другите ще ме бият поради този шал. Мен не ме интересува нито ЦСКА, нито Левски. Това са изгубени работи за мен. Кметът ми се обади, полицията ми се обади, всички ми споделяха " Вземи им пари да ги пуснеш ". Мен не ми е за парите - в този момент празното им го давам, но предходната година ми се катериха по ябълките, изпочупиха ми ябълките, което не е обичайно ".

След края на дуела почитатели, настанени в частния парцел, събраха торби с отпадъци и поеха ангажимент да възстановят счупената ограда.

Подробности за ситуацията след мача вижте във включването на Радостин Любомиров:

По тематиката работят: Радостин Любомиров, Цанка Николова

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР