Напрежение между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и британския премиер

...
Напрежение между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и британския премиер
Коментари Харесай

Искри между Ердоган и Джонсън. Байдън успокоява топката

Напрежение сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и английския министър председател породи по врене на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Двамата имаха няколко неловки контакта, уловени от камерите на събитието. В единия случай Ердоган се появи зад Джонсън, сграбчвайки го за рамото, до момента в който министър председателят неудобно се измъкна от хватката му, махна ръката му и му сподели „ Здравей, приятелю “, макар че изглеждаше под напрежение от обстановката.

По-късно двамата си размениха няколко неприятни приказки, когато турският водач се пошегува с Джонсън, а американският президент Джо Байдън се намеси, с цел да понижи напрежението.

От появилите се в обществените мрежи видеа излиза наяве, че английският министър председател споделя на Ердоган „ Много хубаво “ на турски. Президентът обаче показва Джонсън и споделя: „ Този ще ни посрами “. Байдън беше заставен да се намеси, с цел да успокои обстановката, като сподели: „ Това е смешка... Успокой се, Борис “.

Джонсън и Ердоган имат проблеми между тях от години. През 2016 година английският министър председател завоюва съревнование за „ най-обидно стихотворение за Ердоган “, написа Блиц.

 Напечена обстановка на срещата на НАТО: Ердоган и Джонсън се спречкаха, а Байдън... ВИДЕО
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР