Напредва ремонтът на обществената къпалня в Минерални бани. Вече няколко

...
Напредва ремонтът на обществената къпалня в Минерални бани. Вече няколко
Коментари Харесай

Напредва ремонтът на обществената къпалня в Минерални бани 

Напредва ремонтът на публичната къпалня в Минерални бани. Вече няколко месеца на постройката, която е строена през далечната 1932 година, се прави цялостна реорганизация, с цел да се трансформира в съвременно място за лекуване и релакс.

С 573 400 лв. по план по линия на трансграничното съдействие в Гърция, банята ще бъде изцяло актуализирана. Прави се ремонт на покрива, ще има нова водопроводна и канализационна апаратура, ще се сменят електрическата и отоплителната съоръжения. Сградата ще стане СПА център с кабинети за рехабилитация, лекарски кабинет и поделение за физиотерапия. Ще бъдат напълно реновирани съблекалните, пространствата с ваните и басейните в нея.



Банята е най- посещаваното място в курорта, защото ваните с неповторимата минерална вода се употребяват от хора с разнообразни болежки. Сега посетителите, които имат потребност от лековита вана, посещават частните хотели.

Къпалнята бе занемарена, даже затворена дълги години. Тя бе държавна благосъстоятелност, която се предоставена на общината. Тя я ремонтира преди години, с цел да може да се употребява, а в този момент се прави цялостна реорганизация.

Свързани вести Въпреки скъпия ток, крепостта Св. Дух непрекъснато осветена 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР