Напредъкът в областта на цифровите иновации в последно време позволи

...
Напредъкът в областта на цифровите иновации в последно време позволи
Коментари Харесай

Радев нареди България в топ 3 на иновативните икономики в света

" Напредъкът в региона на цифровите нововъведения напоследък разреши на България да влезе в топ 3 на новаторските стопански системи в света ". Такова изказване насочи президентът Румен Радев, представено от Българска телеграфна агенция. Държавният глава сега е в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации.

Радев не даде пояснение кой е източникът му, че страната ни е попаднала в тази ранглиста, нито чия е тя. Съгласно Световния показател за нововъведения за 2022 година България е на второ място по нововъведения след Китай в една от разбивките по групи по приходи. В общата ранглиста с всички страни обаче тя е на 35-о място от общо 132 страни, показва организацията.

Впоследствие от пресцентърът на Радев прецизираха, че става въпрос за данни от Глобалният иновационен показател и за нареждането на България в " топ 3 на новаторските стопански системи в групата на страните с по-високи от междинните в приходи в международен мащаб ". По този индикатор тя е е втора след Китай, следвана от Малайзия.

" Наясно сме, че науката, технологиите, нововъведенията и данните са извънредно значими за постигането на Целите за стабилно развиване. Ще продължим да поддържаме интернационалните старания за построяването на отворен, свободен и сигурен дигитален свят, осигурявайки повсеместен достъп до него “, добави Радев.

Той съобщи, че за решаването на международните проблеми са нужни доста повече и по-координирани старания на всички равнища. И от Ню Йорк президентът реши да призове за разговор - постоянно срещан апел в неговата изразителност във връзка разнообразни тематики. Според него главното предизвикателство пред света остава " рискът от световен боен спор ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР