Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на

...
Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на
Коментари Харесай

„ГГ Кейбълс енд Уайърс“ представи плановете си за развитие в Русе на среща с кмета Пенчо Милков

Напредъкът по построяването на новия цех за кабелни снопове на „ ГГ Кейбълс енд Уайърс България “ (част от световната австрийска компания Gebauer&Griller Group) в Русе беше показан на среща сред управлението на компанията и кмета Пенчо Милков. Тя се състоя в новооткрития офис на сдружението в центъра на града, а на нея участваха зам.-кметът Златомира Стефанова, Дан-Калин Ботеан – районен шеф за Източна Европа, Григоре-Дан Тагореан – общоприет управител и Стела Лечева – управител „ Човешки запаси “.


По думите на районния шеф за Източна Европа Дан-Калин Ботеан построяването на завода върви по проект и би трябвало да приключи през месец март т. година „ ГГ Кейбълс енд Уайърс България “ има желание да работи с локални снабдители в доста посоки и към този момент получава първите оферти за реализиране на контакти и определяне на договорни връзки. На срещата стана ясно, че компанията е почнала да набира и първите си чиновници, като възнамерява последователно увеличение на личния състав до началото на серийното произвеждане през 2025 година


„ За община Русе това е доста значима инвестиция на международен бранд, потвърдил през годините качеството на своите артикули за реномирани европейски производители на коли. Името на града ни стъпва още по-уверено на индустриалната карта на България с вложения като тази на GG Group. За мен и за русенци е от извънредно значение, че автоматизираните индустриални мощности за направа на високоволтови кабели са екологично чисти и са съобразени с всички нормативни условия, свързани с опазването на околната среда “, съобщи кметът Пенчо Милков.


По думите на Дан-Калин Ботеан Русе се отличава с удобното си географско местонахождение в непосредствена непосредственост до румънската граница, както и има забележителен капацитет за бъдещи разширения. Според него инвестицията на Gebauer&Griller Group в размер на близо 60 млн. лева е дълготрайна, като за това решение е регистрирана и инфраструктурната съгласуваност на района по суша и вода.
Изграждането на солидна основа за дълготрайни взаимноизгодни връзки с локалната власт и бизнес е измежду целите на компанията и от сдружението заявяват подготвеност да допринесат за развиването на града и района.


Потенциални благоприятни условия за работа с локални снабдители могат да бъдат комуникирани чрез и-мейла на сдружението: [email protected].

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР