Напред върви политическият башибозук (думата идва от повредена глава, неорганизирани,

...
Напред върви политическият башибозук (думата идва от повредена глава, неорганизирани,
Коментари Харесай

Гушкат внуци, пеят народни песни, а важният въпрос е друг

Напред върви политическият башибозук (думата идва от " развалена глава ", неорганизирани, недисциплинирани помагачи). Говоря за тези дребни партии, които надали ще влязат в идващия парламент, по тази причина пък употребяват медийното време, с цел да ни объркан с концепциите си. Един деятел разгласи, че ще уволнят 90% от администрацията и ще превърнат България в корпорация. Друг още веднъж идва с партия от професори, изготвили система за оправяне на България (по-рано на мода беше " немската система " ). Трети съобщи, че парите били просто хартийки, които можем да си печатаме по избор. Партия " Правото " пък била на пострадалите жители. Липсва ми партията на сърдечноболните от 90-те, нека са още живи и здрави!

Особено привлекателна за дебютантите е идеологията на щрауса: в случай че си заровим главата в пясъка (сиреч почнем да си ядем сами доматите и да развиваме античната си духовност), няма да ни засягат международните рецесии, войни и инфлации. В името на заравянето, естествено, би трябвало да се противопоставяме на Брюксел – един претендент предизвести, че оттова ни карат да приемем секса с деца и животни, та даже човекоядството. Но общият консенсус на " развалените глави " е към ценностното инатене: никога да не одобряваме Европейската зелена договорка, бежанците, солидарността с Украйна, присъединяване в обща защита, с една дума всичко, което може да помрачи светлия ни народен нарцисизъм.

Как се събира протестен избор

Кое е най-радикалното нещо, с което можеш да привлечеш протестния избор? Досещате се – да застанеш на страната на врага, който насочва от север против нас нуклеарните си ракети. Това ви изяснява за какво множеството дребни партии избират твърдо русофилски позиции. Едни ви приказват за неизбежността на съветския газ. Други вършат странното от логическа позиция умозаключение, че в случай че се присъединим към една воюваща страна, няма да се замесим във войната. От партията на русофилите заподозряха, че търсенето на шистов газ в Добруджа щяло да бъде прикритие за градеж на ракетни установки против Москва. На едно от тези ТВ-плата Волен Сидеров чак се учуди на единодушието по тематиките, които той бил въвел (заедно с доста от конкуриращите го политици). Никой не възрази даже на радикалната му теза, че мястото ни е в Евразия. В анимационния клип на партията му едно детенце яде алена гъбка и се отравя, откъдето поуката е – не яжте отровни (евразийски?) двойници. Само тъпо, че не направи обичайния си скандал в " Панорама " ; май и той взе да остарява.

Големите партии също не ни глезят с автентичност. Предлага ни се непоклатимост, продължение на започнатото, разсъдък. Дори  " Възраждане "  се е отказала от стилистиката на предходния си клип (взет от сериала на Зеленски) с избиването на депутатите и в този момент предлага да ни " вкара в релси ". Изключение прави Има Такъв Народ с чудноватата си самореклама, съчетаваща вица за 7-те самурая, които в действителност били трима, с холивудски фрагменти от зомби-атака.

Странна символика

Посланието е, че трифоновистите са " сами против всички ". Не разбрах единствено ние, гласоподавателите, ли сме зомбитата, които самураите ще доубиват. Предизборният концерт на тази партия, за който са поканили група " Ахат ", провокира любопитен изблик на ревнивост в обществените мрежи: по какъв начин по този начин рокът, заветен признак на десните, може да се продаде на чалгата? " Сам си избрах тази орис да бъда на Слави овца " разяснява Мартин Иванов във ФБ. А в това време почитателите не престават на вятъра да чакат концерт на Фейсбук-божеството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР