Направихме срещи по сектори. В редица сектори постигнахме пълно съгласие.Това

...
Направихме срещи по сектори. В редица сектори постигнахме пълно съгласие.Това
Коментари Харесай

Филип Станев в НС: Постигнахме пълно съгласие в редица сектори

Направихме срещи по браншове. В редица браншове постигнахме цялостно единодушие.

Това съобщи в декларация от трибуната на Народното събрание Филип Станев от " ИТН ".

Пълно единодушие има в бранш Правосъдие - унищожаване на профилираните съдилища, действителна правосъдна промяна, промяна в прокуратурата, действително електронно правораздаване.

В бранш Икономика - данъчни тласъци за дребни и междинни предприятия, унищожаване на бариерите за правене на бизнес, реализиране на районна децентрализация, увеличение на прага на наложителната регистрация на Данък добавена стойност, фискална децентрализация.

В бранш Здравеопазване - нов закон за лечебните заведения, унищожаване на модела клинични пътеки, незабавни ограничения за смяна в разпоредбите на работа на НЗОК, авиационно звено в Спешна помощ.

В Социалната сфера - подкрепяне на млади фамилии, преизчисляване на пенсиите.

В Образование - насърчаване на планов капацитет, интеграция на малцинствените общности, понижаване на висшите образователни заведения, отделяне на научни клъстери.

В Земеделие - основаване на условия за развиване на фамилно земеделие.

" Следствие на срещите, апелирам да приемете тези политики. Неведнъж сме излагали, че " ИТН " цели изчегъртване на корупционния модел на ръководство. В случай, че приемате като общи тези цели, можете да подкрепите основания състав на Министерския съвет ", приключи Филип Станев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР