"Направих силно емоционален личен избор . Ситуацията ескалира политически. Това

...
"Направих силно емоционален личен избор . Ситуацията ескалира политически. Това
Коментари Харесай

Агайн чиста като сълза, шефката й виновна за слабото оповестяване на кризата: Има рискове в сектора

"Направих мощно прочувствен персонален избор. Ситуацията ескалира политически. Това е моят политически отговор. Целта е да си запазя персоналното достолепие. " Това сподели по БТВ Ралица Агайн, някогашен зам.-шеф на КФН.

"Не мисля да диря отговорен. Има хора, които пострадаха в тази обстановка. Вчера показах отчета в Народно събрание и се видя, че разпоредбите и процедурите са ни ясни. Комисията е групов орган. Каквото има да кажа, съм го споделила. Моите пълномощия не плануват да вървя при другите органи, още по-малко при премиера. Би следвало това да прави ръководителят. "

"Когато пристигна първото писмо на 10 май за Олимпик, ние забранихме подписване на нови контракти. Изпратихме всичко до нужните ведомства-банки, гаранционен фонд. Публикувано е и в „ Държавен вестник “. Обезщетенията на хората са покрити, за това не може да има спор. Сумата, която ще се изплати, ще е за обезщетение. КФН не лишава лиценз на клон. В момента, в който е лишен лиценза в Кипър, бяха наложени възбраните Олимпик да се разпорежда с активите и да се подписват нови полици. ", отбрани се тя.

Но и не пропусна въпреки всичко да уточни обвинявам: "Трябваше Комисията да е по-активна с обявяване на обстановката. Това не е моя работа. Заявих, че има уязвимост в връзката с хората. Не знам кой е споделил на премиера, че е имало дъмпинг на цената от страна на Олимпик. Ние такава информация не сме давали. Но междинната цена при застраховката на леки коли на Олимпик е по-висока, в сравнение с пазара. "

Според Агайн хората ще си получат компенсациите от гаранционният фонд. 197 000 полици бяха прекъснати и загубата е над 9 млн. лева Трябва да стартира процедура по разпродажба. Тя ще стартира през септември. Ликвидатор би трябвало да продаде активите на сдружението.

"Пресилено е да се приказва за банкрут на втора застрахователна компания, само че има проблем всеки ден. Не мога да кажа повече. Има инспекции на ДАНС за това, че сме подхванали ограничения. До момента проблемите са решавани. Миналата година имаше проблем със осигурител "Надежда ". Светкавично реагирахме и отнехме лиценза. Има опасности в бранша. ", призна обаче някогашната шефка на КФН.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР