Направете страхотни мекици за нула време, без мая, със съставки,

...
Направете страхотни мекици за нула време, без мая, със съставки,
Коментари Харесай

Мекици на метър! Най-въздушните и меки на света – рецептата е много лесна, без мая:

Направете страхотни мекици за нула време, без квас, със съставки, които към този момент имате вкъщи. Досега сме ви представяли голям брой предписания за мекици и бухти – със или без квас, в този момент пробвайте най-новата, която справедливо беше оповестена за една от най-хубавите. Интересното тук е, че мекиците не се режат на кръгчета, ромбове, не се и разтягат с ръце! Формата им е продълговата, по тази причина ги нарекохме “ мекици на метър „, а цялата загадка е в характерния метод на оформяне на тестото. Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Ето какво ви би трябвало:

Мекици на метър

Продукти: 

350 гр. универсално брашно

1 пакетче бакпулвер (10 гр.)

1 дребна чаена лъжичка сода бикарбонат (необходима за спомагателна мекост на мекичките)

225 мл студено прясно мляко

2 равни супени лъжици сол или на усет (6 г)

12 мл олио плюс олио за пържене

Приготвяне: 

Сложете брашното в по-дълбока купа, прибавете бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте добре, с цел да се разпределят отмерено всички съставки. След това направете хлътналост в средата с лъжицата.

 тесто бъркане

Започнете да добавяте млякото последователно, като бъркате непрестанно с лъжица или шпатула. Може да наподобява, че тестото е изсъхнало и има потребност от още малко мляко, само че продължете да бъркате, до момента в който стартира да става плътно.

Някъде по средата на бъркането прибавете олиото (12 мл) и продължете да месите на ръка. Ще забележите, че тестото бързо ще стане плътно и даже леко лепнещо за ръката ви. Покрива се с забрадка и се оставя на стайна температура за половин час.

Въпреки че тестото не съдържа квас, то би трябвало да почине, с цел да стане еластично и тогава се работи доста по-лесно. След миналото време намазнете малко ръцете си и изтръскайте тестото върху работна повърхнина. Необходимо е тестото да се поомеси за малко посредством „ прегъване “, както нормално се прави за приемане на бутер тесто.

С ръце го намачкайте, колкото можете, с цел да се разтегне на дебела кора, след което го прегънете от двете страни, с цел да се получи правоъгълник и продължете да го разтегляте с ръце, завършени на „ юмруци “. След това го сгънете още един път, с цел да получите куб.

Прегънете го по описания метод и го увийте в стреч фолио. Покрийте и оставете да престои на стайна температура за 4-5 часа или охладете и използвайте на идващия ден. И в двата случая резултатите са фантастични.

 тесто във фолио

След като изтече времето, извадете тестото върху леко набрашнена работна повърхнина, след което деликатно го разтеглете, с цел да получите продълговата необятна лента с дебелина 0,5 см.

 лента тесто

Нарежете го на ленти с широчина 2,5-3 см. Потопете шишче в студена вода, след което прокарайте по дължина през средата на всяка лента.

 тесто на ленти

След това сложете две ленти една върху друга (с маркираната страна една към друга), след което ги притиснете с клечката в средата. Те ще се слепят, тъй че съберете двата края и ги удължете още малко.

Сложете ги да се пържат в загрято на умерена температура (180-195 градуса) олио. Имайте поради, че по този начин приготвените дълги мекици ще усилят размера си до 4 пъти.

Да ви е сладко!

 мекици на метър

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР