Направете си натурална напитка за прочистване на черния дроб и

...
Направете си натурална напитка за прочистване на черния дроб и
Коментари Харесай

Напитка от плодове прочиства черния дроб и кръвоносните съдове

Направете си натурална напитка за пречистване на черния дроб и кръвоносните съдове, която в същото време укрепва имунитета ви! Това е естествена бомба от елементарни съставки, които поддържат здравето ви.

Кивито съдържа повече от 20 жизненоважни хранителни субстанции, в това число витамин С, витамин К, калий, фибри, витамин Е, фолиева киселина. Регулира кръвното налягане. Богато е на антиоксиданти, които оказват помощ за отбраната на тялото като цяло. Кивито е отличен източник на витамин С, който обезврежда свободните радикали, които повреждат клетките и водят до инфекции. Но с изключение на витамин С, плодът е богат и на витамин Е, който е значим мастноразтворим антиоксидант. Ежедневната консумация на киви се предлага за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести, а също по този начин понижава количеството мазнини в кръвта.

Авокадото съдържа повече калий от бананите, макар че последните постоянно се показват като един от главните източници. Изследванията демонстрират, че дефицитът на калий покачва риска от сърдечно-съдови болести и бъбречна непълнота. Порция от 100 грама авокадо съдържа 14% от целесъобразното на ден количество калий, а същото количество банани – 10%. Авокадото е богато на ненаситени мастни киселини. То съдържа доста лутеин, зеаксантин и каротеноиди, които са значими за здравето. Тези антиоксиданти оказват помощ за понижаване на риска от катаракта, недъгавост на макулата и очни болести. Плодът съдържа над 25 съществени хранителни субстанции, в това число витамини А, В, С, Е и К, мед, желязо, фосфор, магнезий, калий, манган, цинк, фосфор.

Лимонът съдържа шепа витамини и хранителни субстанции. Лимоновият сок понижава равнището на неприятния холестерол и подкрепя положителното кръвообращение в тялото. Подобрява храносмилането, което разрешава на тялото да усвоява по-добре питателните субстанции и защищава тялото от нахлуване на отрови в кръвта, през червата. Лимонената киселина е потребна и за черния дроб. Антиоксидантите и витамин С укрепват имунната система.

Необходими артикули:

3 кивита 1 лимон 1 авокадо 8-10 листа прясна мента 250 мл вода

Приготвяне:

Обелете кивито и авокадото. Нарежете ги на ситно. Сложете ги в блендер, прибавете сока от 1 лимон, вода и 8-10 листа мента. Разбъркайте.

Пийте тази напитка за пречистване всяка заран на празен корем в продължение на 2 седмици.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР