“Направени са 28 проверки, от ДНК-тестовете става ясно, че децата

...
“Направени са 28 проверки, от ДНК-тестовете става ясно, че децата
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура: ДНК-тестовете показват, че новородените бебета са разменени

“Направени са 28 инспекции, от ДНК-тестовете излиза наяве, че децата са разменени ”. Това съобщи Иван Стефанов, заместник-районен прокурор на ексклузивен брифинг по отношение на разменените бебета в болница Шейново, съобщи кореспондент на БГНЕС.
По думите му сега се правят голям брой дейности по следствието. „ Делото е върнато в полицията. Указани са спомагателни разпити на спомагателна група лица, с цел да се откри в цялост фактическата конюнктура и събитията довели до размяната на двете деца ”.

“Стана ясно, че при изписването номерата на децата са съответствали, само че тези на родителите не са били правилни.
Разпитани са в границите на седмица 28 души, взети са биологичен материал от двете майки на децата, фактически от ДНК експертизата стана ясно, че родителите вписани в акта за раждане на двете бебета не подхождат. Към сегашния миг делото още веднъж е върнато към полицията, като са назначени още инспекции. Тепърва ще излиза наяве по кое време е станала размяната ”, съобщи още заместител прокурорът. “Децата сега се намират при майките, при които са били изписани. Тепърва ще се обяснява дали съзнателно децата са били разменени ”, изясни още заместник-районният прокурор Стефан Иванов.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден стана ясно, че Агенция " Медицински контрол " стартира инспекция в АГ болница " Шейново ", за която има сигнал, че е изписала разменени бебета. Освен Агенцията, инспекции се правят и от страна на прокуратурата, и от страна на Столичната община.

" Виновните ще бъдат осъдени ", увери заместник-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов.

„ За случая бяхме известени от медиите, незабавно беше назначена инспекция със заповед. Ще бъде тествана работата на болничното заведение, на шефа. За случая ще бъде сезиран и медицински одит към Министерството на здравеопазването, в случай че до момента те не са сезирани до момента. Много значимо за нас е да възстановим доверието, тъй като системата на опазването на здравето е извънредно значимо доверието в нея да бъде мощно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на отговорните и бърза и справедлива инспекция “, уточни Барбалов./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР