Напоследък зърнените храни имат много лоша репутация, тъй като хората

...
Напоследък зърнените храни имат много лоша репутация, тъй като хората
Коментари Харесай

8 зърнени храни, които трябва да ядете, ако искате да отслабнете и 3, които да избягвате

Напоследък зърнените храни имат доста неприятна известност, защото хората възприемат зърнените храни като въглехидрати и знаят, че от въглехидратите се пълнее. Е, в действителност не е толкоз просто, само че не е и толкоз комплицирано. Има зърнени храни, които могат да ви оказват помощ да имате съвършена фигура и такива, които ви карат да качвате килограми. Идеята е да изберете верните зърнени храни.

Защо се нуждаем от зърнени храни?

Въглехидратите и фибрите са от значително значение за положителното действие на тялото ни, а зърнените храни обезпечават и двете. Въглехидратите ни дават сила, до момента в който влакната несъмнено са потребни при загубата на тегло. Фибрите са на практика несмилаеми въглехидрати, което значи, че храните, които ги съдържат, имат по-малко калории, в сравнение с същото количество други въглехидрати. Храните, които са с високо наличие на фибри, ви засищат по-бързо и потискат апетита ви, което ги прави чудесни за намаляване.

Видове зърна

Едно и също зърно може да има доста разнообразни свойства, според от метода, по който е модифицирано.

Целите зърна съдържат всички елементи на семената, триците, зародиша и ендосперма. Цялото зърно има повече нишки, витамини и минерали, в сравнение с рафинираните зърна.

Рафинираните зърна са без трици и кълнове, по тази причина нормално са с по-фина и по-мека текстура. За страдание, по време на процеса на пречистване те губят множеството си хранителни субстанции и нишки.

Обогатените зърна са рафинирани зърна, откакто някои хранителни субстанции, които са изгубени по време на рафинирането, са сменени.

Подсилените зърна имат добавени спомагателни хранителни субстанции, които не се срещат естествено в този тип зърно. Това може да са витамини или минерали като фолиева киселина или желязо.

Зърна, които да ядете, когато отслабвате

Най-общо казано, би трябвало да изберете пълнозърнести храни с високо наличие на фибри, с невисок гликемичен показател (GI), защото колкото повече витамини и минерали има, толкоз по-здравословна е.

1. Овес

Овесът е доста богат на avenanthramid, антиоксидант, който защищава сърцето. Влакното в овеса е бета-глюканното влакно. Известно е поради способността му да всмуква доста вода, което значи, че той набъбва в стомаха ви, повишавайки чувството за задоволеност. Обикновено овесът е страхотна храна за намаляване.

2. Кафяв ориз

Кафявият ориз е богат на толкоз доста витамини, че съвсем става суперхрана. Той има антиоксиданти, магнезий, фосфор, витамини от група В и е един от дребното артикули, които имат високо наличие на селен. Също по този начин има доста високо наличие на фибри, ниско наличие на мазнини и е с ниска компактност, което значи, че се чувствате сити откакто ядете относително малко количество.

Ако желаете да опитате нещо доста друго, аленият и черният ориз може да са добър избор, и двете се смятат за пълнозърнести и са с високо наличие на антиоксиданти.

3. Ръж

Изследователите считат, че ръжът има повече хранителни субстанции на порция, в сравнение с всяко друго пълнозърнесто растение. Той има 4 пъти повече фибри от общоприетата пълнозърнеста пшеница, 100 калории на порция и има съвсем 50% от дневното целесъобразно количество желязо.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР