Напоследък зачестиха коментари от хора, които споделят колко несправедливо било

...
Напоследък зачестиха коментари от хора, които споделят колко несправедливо било
Коментари Харесай

Защо човешкият живот не струва 40 лв. на ден?

Напоследък зачестиха мнения от хора, които споделят какъв брой незаслужено било това, че украинските бежанци щели да получават по 40 лева дневно, видиш ли българската майка получавала 40 лева на месец. Сега си пожелаваме в обществените мрежи, да бъдем украински бежанци, с цел да можем да ги получим аджеба тия 40 лева дневно. Та българският пенсионер единствено може да си мечтае за такива пари...

Че те украинците царски ще си живеят с тях - нищо, че в този момент домовете им са разрушени, нищо, че околните им хора са умрели или са в неопределеност, нищо, че им се постанова да бягат от личната си страна, която е превърната в парчета и останат ли там, евентуално ще изгубят живота си, нищо, че майки и съпруги може би в никакъв случай повече няма да видят мъжете си... Важното е, че те ще живеят по-добре от нас... с тези 40 лева дневно. Та и на хотелче ще отседнат... Кога сме видели ние хотели...

Пари няма за нас, та за украинците! А като няма пари за нас за какво не попитахме за какво има пари за нови коли, за повдигане на депутаски заплати през няколко месеца, за вили и покои на първокласни места? На украинците ли тръгнахме да държим сметка?

Толкова ли коства съпричастността ти, българино? Толкова ли сме заслепени от завист, че не можем да забележим същинското страдалчество на тези елементарни, естествени хора, чиито животи са се сринали за секунди, поради болните упоритости на едни още по-болни хора?

На нас все бежанците са ни отговорни - сирийските ни ислямизираха, в този момент украинските ни бръкнаха в джоба. А ние не се променяме - все по този начин мрънкащи сме и нищо не се трансформира. Защото, в случай че желаеме нещо да се промени би трябвало да се надигнем пред тези, които постановат законите, а не да плюем по хора, бягащи от войната.

Защото човешкият живот не коства 40 лева дневно!

*Тук прецизираме, че тези пари ще се дават от европейски фондове на хотелиерите за настаняване и изхранване на въпросните бежанци. Самите украинци ще имат правото да аплайват за същите типове обществена помощи, каквито взимаме и ние българите. Това може да се случи единствено откакто получат статут на бежанци.

Автор: Адриана Петрова
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР