Напоследък трафикантите на мигранти започнали да внасят и дрога, научи

...
Напоследък трафикантите на мигранти започнали да внасят и дрога, научи
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: 2 в 1! Дрога и мигранти в един курс

Напоследък трафикантите на мигранти почнали да внасят и дрога, научи Lupa.bg от гранични ченгета. Все по-често през последните дни в бусовете с бежанци е засичан и опиат. Очакванията са тази наклонност да се ускори още повече през идните месеци. 

Медията ни разбра, че преди дни органите на Министерство на вътрешните работи са инструктирани да вършат наложителна инспекция на транспортното средство за дрога при задържане на непознати нередовни жители.

Дрогата се криела в транспортното средство без мигрантите да знаят за този спомагателен товар, при случаите, в които уредниците са хванати, те прехвърляли виновността за опиатите на бежанците. 

Твърди се, че опиатите се складирали в Пловдив, най-вече в ромските махали, откъдето се разпределяли за дилърите в цяла България. 

Маршрутът на незаконната скица най-често бил през Бургас и автомагистрала Тракия. 

Засилен мигрантски напън по границите ни регистрират от Министерство на вътрешните работи. От началото на годината по браздата с Турция са предотвратени близо 170 000 опита за незаконно прекосяване, което е с 24% повече от предходната година.



След секване на границата са арестувани 1300 души. Най-често това са жители на Сирия, Мароко и Афганистан.

В пограничните села маршрутите на мигрантите се знаят на пръсти. Групите се крият в дерета, които са покрай пътя, а горите към Голям Дервент, Голямо Шарково, Иглика, Ситово, Крайново, Странджа дават заслон на стотици незаконни, които хората виждат всекидневно.

Според статистика на " Гранична полиция " от началото на годината са формирани 319 досъдебни производства за каналджийство.

Полицаи са безапелационни, че няма по какъв начин да се преборят с този незаконен бизнес, тъй като приходите на трафикантите са доста огромни и те измислят всевъзможни съвременни способи да замаскират незаконната си активност. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР