Напоследък става все по-актуално да се говори за референдуми. Вероятно

...
Напоследък става все по-актуално да се говори за референдуми. Вероятно
Коментари Харесай

Прав или не: Пряката демокрация

Напоследък става все по-актуално да се приказва за референдуми. Вероятно е обаче малко от жителите да могат да обяснят какво в действителност е референдум.
Важно е всеки от нас да е наясно с това, че присъединяване ни в ръководството на страната не е просто фантазия или недостижима заблуда. Всички ние можем да взимаме значими решения, които усъвършенстват живота на всички жители.
Открай време механизмите на директната народна власт дават опция на жителите да вземат участие директно в ръководството, взимайки съдбоносни за страната. Показателно за това е по какъв начин Англия точно в резултат на извършен референдум взе решението да напусне Европейския съюз. В Швейцария пък годишно се организират десетки референдуми за всевъзможни неща.
Как става това можете да научите от новия епизод на " Прав(о) или не ", в който приятелите ни от Академия за гражданско обучение ще ни опишат какво съставляват референдумите и общите събрания на популацията и за какво това са значими принадлежности в демокрацията, с които ние разполагаме от много време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР