Напоследък пикантния корен се появява навсякъде - има дори и

...
Напоследък пикантния корен се появява навсякъде - има дори и
Коментари Харесай

Защо да пием по-често джинджифилова вода

Напоследък пикантния корен се появява на всички места - има даже и енергийни питиета с мирис на джинджифил, дъвки и смеси за пиянство разполагаем за спортисти. А някои хора са си разменят лимоновата вода за джинджифилова или смесват лимон и джинжифил в шейк като „ детокс “.
Което ни кара да се чудим, има ли в действителност някакви изгоди от пиенето на джинджифилова вода като детокс или просто за възстановяване на цялостното ви здраве?
 Нов способ за развъждане на джинджифил вкъщи Нов способ за развъждане на джинджифил вкъщи
Джинджифилът е една от тези подправки, които биват необятно публикувани както в кулинарията, по този начин и в медицината. С нея може да спосо...
Твърдение:
Пиенето на джинджифилова вода, смесена с лимон, е ефикасен метод за понижаване на гаденето и възпалението и детоксикация на тялото.
Доказателствата:
Тъй като детоксикацията се случва посредством вашите органи и телесни процеси - не от нещо, което поглъщате, няма научни доказателства, че джинджифиловата вода има детоксикиращи изгоди.
Въпреки това, пиенето на джинджифилова вода може да има и други изгоди за здравето, изключително за спортистите. Добавянето на джинджифил към водата може да облекчи или предотврати стомашни проблеми, в случай че се чувствате зле преди, по време или след изключително интензивна подготовка. Това е по този начин, тъй като гингеролите - химичните съединения, намиращи се в джинджифила - подкрепят процеса на храносмилане, с цел да облекчат гаденето, съгласно изследване.
 7 неща, които се случват с тялото ви, когато всеки ден ядете джинджифил 7 неща, които се случват с тялото ви, когато всеки ден ядете джинджифил
Напоследък диетолозите все по-често приказват за изгодите от джинджифила.  Този лековит корен е прочут освен със характерния си в...
Джинджифилът е прочут с това, че облекчава стомашния дистрес и доста спортисти изпитват чести проблеми с това. Изследванията са лимитирани, само че джинджифилът е обвързван и с евентуални противовъзпалителни свойства, покачва ситостта, облекчава безпокойството и управлява кръвната захар. Изследванията демонстрират, че приемането на 1500 mg надробен джинджифил на ден в дребни дози може да бъде от изгода при гадене.
Това е добър избор за тези, които се подлагат на химиотерапия или по време на бременност.
Някои от нас също могат да изпитат угнетяване на апетита след извършения, тъй че джинджифиловата вода, която съдържа добавена захар, може да бъде потребна след съревнование или тежка подготовка за попълване на въглехидратите, като в същото време понижава гаденето.
Джинджифилът има и противовъзпалителни резултати, които могат да бъдат от изгода за всички спортисти, изключително тези с болки в ставите, съгласно изследване, оповестено в ArthritisRheumatology, където на субекти с болки в коляното се дава дестилат от джинджифил или плацебо два пъти на ден. Тези, които са приемали добавка от джинджифил, оповестяват за 13% по-високо понижение на болката от тези, получаващи плацебо. Изследователите откриват, че тези, които употребяват 2 грама недопечен джинджифил на ден, са с 25 % по-малко мъчителни един ден след осъществяване на ексцентрични извършения - „ спускащата се надолу “ част от упражненията като покачване на крайници, лицеви опори - от тези, които не са го създали.
Една безспорна изгода? Хидратация. Ако прибавянето на свеж джинджифил към водата ви оказва помощ да се хидратирате повече, това евентуално е най-полезният аспект от пиенето на джинджифилова вода. Тъй като усетът на джинджифила може да е поляризиращ (или го обичате, или го мразите), включването на джинджифилова вода във вашата диета може да бъде добър метод да се извлекат изгодите за здравето без горчивия усет, защото той се разрежда във вода.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР