Напоследък кокосовото масло добива все по-голяма популярност и употребата му

...
Напоследък кокосовото масло добива все по-голяма популярност и употребата му
Коментари Харесай

Отрова ли е кокосовото масло

Напоследък кокосовото масло добива все по-голяма известност и използването му е все по-широка, както в козметиката, по този начин и в кулинарията.

А дали кокосовото масло е толкоз потребно? Ако питаме учения от Харвард - проф. Карън Майкълс, то си е чиста отрова . Този извод идва на фона на предизвестието на Американската организация за сърдечно здраве да не консумираме кокосово масло.

Лекцията на професора е гледана към този момент стотици хиляди пъти в интернет, евентуално и поради необятната известност на продукта. В нея Майкълс изяснява в детайли за какво кокосовото масло не е по никакъв начин потребно.

 Снимка 374545

Статусът му на суперхрана от дълго време е под сериозна въпросителна поради наситените мастни киселини в състава. Високата им централизация води за задръстване на кръвоносните съдове, а оттова и до инфаркти и инсулти. Тя може елементарно да се разпознае по обстоятелството, че кокосовото масло остава твърдо и на стайна температура.

 Първа помощ при инсулт
Първа помощ при инсулт

Какво да вършим и какво не в сходни обстановки

Професорът акцентира, че няма съответни проучвания, които да извеждат ясно изгодите от потреблението на кокосово масло. Затова и ни предлага изрично да го заобикаляме.

Най-често кокосовото масло се употребява като сурогат на олиото и зехтина за готвене и подготвяне на сладкиши, изключително във веган културата. А, съгласно Майкълс, е чиста отрова, една от най-вредните храни изобщо.

 Супа с кокосово масло

Супа с кокосово масло

Тя показва като по-добра опция зехтина и рапичното масло, когато приказваме за директна консумация и маслото от ленено семе за термична обработка, написа Business Insider.

анкета
Консумирате ли кокосово масло?
Да, и няма да спра да го върша Да, само че ще се замисля дали да продължа Да, само че ще спра да го върша Не Виж резултати
Да, и няма да спра да го върша

Да, само че ще се замисля дали да продължа

Да, само че ще спра да го върша

Не

Все отново, и тук важи правилото, че количеството е от значително значение. Ако консумираме кокосово масло понякога, рискът да усетим отрицателните му последици е по-малък, в сравнение с при постоянна приложимост.

 Кокосово масло вместо паста за зъби
Кокосово масло вместо паста за зъби

Нещо, което наложително би трябвало да се опитва

Професорът не показва други суперхрани, като чия, киноа и така нататък за нездравословни, само че и не пропуща да спомене, че потребните съставки в тях се намират и в доста други плодове и зеленчуци , от които даже се усвояват по-лесно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР