Напористи, шумни, арогантни, безгрешни“ и носители на единствената правда. Такива

...
Напористи, шумни, арогантни, безгрешни“ и носители на единствената правда. Такива
Коментари Харесай

Предложиха ли „Спаси София“ кандидат за районен кмет, който не са проучили?

Напористи, шумни, арогантни, „ безгрешни “ и носители на единствената истина. Такива са множеството новоизлюпени политици от „ Спаси София “, които се готвят да ръководят столицата в идващите 4 години.

Влизайки в коалиция с Политическа партия и Демократична България, организацията получи и квота за претенденти за районни кметове. Такъв е казусът и със Станислав Илиев, който се бори за поста във „ Възраждане “. И от няколко месеца безусловно обикаля по жилищата на хората, звъни на вратите и им изяснява по какъв начин в случай че го изберат, регионът ще се трансформира в нещо приблизително сред Виена и Ню Йорк до 2027 година, всеки гражданин ще има паркомясто за автомобила си, в детските градини ще останат даже незаети бройки, тапите ще останат в предишното и т.н, и така нататък

Все изцяло неизпълними, само че звучащи добре за ушите на елементарните хорица неща... И никой от тях не си задава въпроса кой е този човек, от София ли е въобще, живял ли е в миналото във „ Възраждане “?

Станислав е роден и израснал в Долна баня. Съгражданите му го помнят като част от нормално семейство, с естествени, даже под междинните приходи. Което няма никаква опция да закупи апартамент в София на сина си, който от дребен копнее „ да стане някакъв “ в столицата. Както и да е, Станислав намира своята жена, също от Долна баня, отпътува за София, записва и приключва Академията на Министерство на вътрешните работи през 2009 година. И стартира работа в системата, по времето когато министър е основният идеолог и основател на „ омразния “ ГЕРБ Цветан Цветанов.

В родния му град се приказва, че с протекцията на кмета (също от ГЕРБ) стартира работа в AFKOS - ЗФИ (Защита От Финансови Измами), отдел към Министерство на вътрешните работи в партньорство с ОЛАФ, за следене на планове с европейски средства и битка с измами по тях. Заради протекциите си Илиев си стартира непосредствено като шеф отдел. Като окомуш момче, за малко време се ориентира в нещата. Колегите му от тези години настояват, че е прочут е с това, че раздава визитките си, безусловно на всеки, който влезе в постройката.

Напористият гражданин на Долна баня тегли заем и закупува апартамент, а в следствие се оказва че е закупил още един или два без заем. Твърди се, че основава положителни контакти с частни правосъдни реализатори и стартира да купува от тях жилища, които след това продава на по-висока цена. Откъде има пари за тези покупко-продажби и до през днешния ден остава мистерия, в случай, че заплатите в Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не са били кой знае какъв брой огромни... Началник по това време му е Валерия Калчева (тя е началник на ръководещия отдел). Жената научава някои неща и го уволнява, заради подозрения в присъединяване в бизнеси нетипични за държавен чиновник, който има избран приход, само че разполагащ със повече от заработените средства. Оказва се също по този начин, че Станислав Илиев не дава отговор на критериите, нужни за неговата позиция, и с цел да се прикрие, постоянно излиза в болнични и отпуски.

В Долна баня и до ден сегашен се споделя забавна история с присъединяване на деятеля на „ Спаси София “ от времената му в Министерство на вътрешните работи. Полицаи го стопират една вечер дружно с негов сътрудник до момента в който ръководят бус, отивайки от една дискотека към друга. След изработен тест се открива че кара след приложимост на алкохол. Започват позвънявания на „ жокери “. В последна сметка след интервенция от много високо равнище, казусът е потулен. Окрилен от тази развръзка, Илиев стартира да споделя наляво и надясно, че персонално Бойко Борисов се е застъпил и го е „ оправил “…

От Министерство на вътрешните работи Илиев отива в Министерство на околната среда и водите, където също не устоя дълго време. Колегите му настояват, че бързо се замесва в нови инициативи, дружно с юриста Александър Попов. Последният движи множеството от нещата, само че в последна сметка и той и Илиев са освободени от работа. Попов има контакти в ОСЕС, където и стартира работа. Издърпва там и Станислав Илиев и му спомага за изкарването на ценз за инспектор. Илиев и там не се задържа дълго...

И тук поражда въпросът - за какво един човек сменя толкоз разнообразни администрации и положителни позиции в държавния бранш за малко време? Каква е повода? И още - по какъв начин един държавен чиновник разполага със средства да закупува и търгува с недвижими парцели, разчитайки единствено на една заплата?

Оказва се, че сигнал и то от деятел на „ Спаси София “ с в детайли изложение на дейностите на Станислав Илиев през годините е подаден до щаба на претендента за кмет Васил Терзиев и управлението на организацията в лицето на Борис Бонев. В него се споделя, че са избрали претендент, без да са го проучили.

И че той не дава отговор на упованията на хората към структури като „ Спаси София “, Политическа партия и Демократична България.

Отговор и досега няма...


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР