Напомпването на Украйна с оръжия от страните от Северноатлантическия алианс

...
Напомпването на Украйна с оръжия от страните от Северноатлантическия алианс
Коментари Харесай

Захарова: Западът формира терористична заплаха за света, като доставя оръжие на Украйна

Напомпването на Украйна с оръжия от страните от Северноатлантическия алианс води освен до удължение на военните дейности, само че и крие заплаха от непредвидими последствия.

Това сподели на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, предава ТАСС, представена от " Труд ".

" Държавите-членки на НАТО не престават да доставят Украйна с оръжие по най-активния метод. Това освен води до удължение на военните дейности, само че е изпълнено и с непредвидими последствия ", добави още Захарова.

Захарова също по този начин съобщи, че Западът е формирал терористична опасност за света, като доставя оръжие на Украйна.

„ С дейностите си те образуваха терористична опасност освен за Европа, само че и за света като цяло. Вече видяхме по какъв начин бяха свалени цивилен самолети тъкмо, когато екстремисти, терористи, бойци използваха ПЗРК, предоставени от Съединените щати “, разяснява Захарова.

Тя сподели, че Руската федерация е изумена по какъв начин ръководителят на английското министерство на защитата свободно приказва за опцията Украйна да получи нуклеарно оръжие, което удостоверява съществуването на такива проекти. Тя разяснява още, че Руската федерация е извънредно загрижена за арестите на цивилен деятели в Украйна.

Според нея украинските посолства зад граница не престават да набират доброволци и наемници.

„ Украинските посолства в чужбина не престават да набират доброволци и наемници за присъединяване във военни дейности, невиждана история. Властите на страните, където се прави такова рекрутиране, доста от тях си затварят очите пред обстоятелството, че това е нарушаване на интернационалното право, тяхното вътрешното законодателство “, съобщи Захарова.

„ В Близкия изток, разчитайки на настоящите там посолства на Украйна, в нарушаване на Виенската спогодба от 1961 година, се работи интензивно по набирането на локални бойци за последващото им потребление против страната ни. Според известията тази интервенция се организира в границите на тясна съгласуваност сред западните разследващи служби и СБУ “, съобщи Захарова.

„ Призоваваме администрацията на Зеленски, не знам по какъв начин да я нарека, тази група приятели, да намерения за ориста на страната, хората, живота на популацията, да направи изводи и да вземе уместно решение “, сподели Захарова.

" Украинските бойци сътвориха съществени опасности за корабоплаването в Черно и други морета. Говорим за към 400 украински котвени мини от остарели видове, които бяха конфигурирани на методите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. В резултат на това, към 60 кораба не могат да изоставен, украинските мини, които се откъсват от котви, се носят към Босфора и даже могат да доближат до Средиземно море, което съставлява опасност за гражданското мореплаване “, сподели тя.

Според нея турските Военноморски сили към този момент са разгласили известие, съдържащо предизвестие в тази връзка.

Захарова сподели, че договарянията сред Руската федерация и Украйна не престават посредством видеоконферентна връзка.

„ В момента в режим на видеоконферентна връзка не престават договарянията на съветската и украинската делегации по плана на съглашение за споразумяване на обстановката в Украйна и нейния неутралитет “, разяснява още Захарова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР