Наполи увеличи преднината си на върха в италианското първенство на

...
Наполи увеличи преднината си на върха в италианското първенство на
Коментари Харесай

Наполи победи Аталанта и вече води с 18 точки на върха в Серия А

Наполи усили преднината си на върха в италианското състезание на 18 точки, откакто победи с 2:0 защитаващия се главно тим на Аталанта. Така след 26 кръга Наполи към този момент има 68 точки, а откакто в петък Интер отстъпи с 1:2 на Специя, преследвачите са с 50 на 2-ото място.

След нулево първо полувреме, разликата пристигна от грузинския атакуващ полузащитник Хвича Кварацхелия, който откри резултата в 60-ата минута с следващия си впечатляващ независим пробив. Второто попадание вкара Амир Рахмани с глава в 77-ата. Така Наполи отговори по най-хубавия метод на втората си загуба през сезона – при семейството на Лацио с 0:1. Аталанта, които пристигнаха на стадион Диего Марадона с една точка в последните си три мача. И остават на 6-а позиция с 42 точки, на 7 пред санкции с отнемането на 15 пункта тим на Ювентус. Проблемите в Наполи пристигнаха на загрявката пък, когато вратарят Алекс Мерет контузи китката си и вместо него трябваше да стартира Пиерлуиджи Голини.

Но това не повлия на тима на Наполи и те започнаха по-активно в началните минути, като Пьотър Зиелински и Кварацхелия имаха благоприятни условия да се разпишат. Вратарят на гостите Хуан Агустин Мусо имаше работа и при удара на Виктор Осимен. Малко преди края на първата част Берат Джимсити се контузи и усложни защитните задания на Аталанта.

Веднага след началото на второто полувреме Осимен още веднъж можеше да открие, само че акторабичният му удар беше избавен от Мусо. А в 60-ата минута Наполи поведе с помощта на отнетата топка в центъра от Андре-Франк Замбо Ангиса, който комбинира с Осимен, оттова я пое Кварацхелия, който потегли на скорост и подминавайки двама бранители я прати с мощен изстрел в мрежата.

Аталанта най-сетне опита нещо в офанзива и се наложи вратарят Голини да вади изстрел на Луис Муриел, както и на Дуван Сапата, след чийто изстрел се стигна до корнер. Но в 77-ата минута домакините утвърдиха триумфа си с гол на Рахмани с глава, който вкара след центриране на Елиф Елмас от ъглов удар.

Срещите в неделя:
Лече - Торино
Кремонезе - Фиорентина
Верона - Монца
Рома - Сасуоло
Ювентус - Сампдория

В понеделник:
Милан - Салернитана





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР