Наполи се наложи над Аталанта с 2:0 на Диего Армандо

...
Наполи се наложи над Аталанта с 2:0 на Диего Армандо
Коментари Харесай

Наполи се върна към победите с успех над Аталанта

Наполи се наложи над Аталанта с 2:0 на „ Диего Армандо Марадона “ в мач от 26-ия кръг от италианската Серия А. След този триумф „ Партенопеите “ дръпнаха с 18 точки преднина пред втория във краткотрайното класиране Интер, който е с актив от 50 пункта. Аталанта остава на 6-ата позиция с 42 точки в актива си. Попаденията в срещата бяха дело на Хвича Кварацхелия и Амир Рахмани.

Двубоят стартира с напън от страна на домакините. Матео Политано се оказа на стрелкова позиция на границата на наказателното поле и шутира, само че Хуан Мусо се намеси по впечатляващ метод и отрази.

Хвича Кварацхелия потегли на независим рейд в 28-ата минута, след което мина през няколко бранители на Аталанта посредством дрибъл, само че завършващият му удар не бе толкоз добър, колкото соловата му акция и Мусо отрази.

Три минути преди приключването на постоянното време за първото полувреме Матео Политано засече подаване в наказателното поле, само че още веднъж Хуан Мусо отрази по впечатляващ метод.

През второто полувреме натискът на Наполи продължи. В 49-ата минута Виктор Осимен засече подаване в наказателното поле, само че още веднъж стражът на Аталанта отрази удара от страна на футболист на „ Партенопеите “.

Кварацхелия още веднъж потегли с топката в крайници в солова акция в 60-ата минута. Грузинецът приключи с удар в горния ляв ъгъл, с цел да изведе Наполи напред в резултата.

След центриране от корнер за Аталанта в 74-ата минута, Дуван Сапата се извиси над всички в наказателното поле и насочи изстрел с глава, който бе отразен от Пиерлуиджи Голини, който направи своя дебют за Наполи в този дуел.

Елиф Елмас центрира от корнер в 77-ата минута, а топката бе засечена от Амир Рахмани с глава, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Хуан Мусо, с цел да удвои задатъка за Наполи, с което и да оформи крайния резултат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР