Наполи продължи блестящо си представяне на всички фронтове с разгром

...
Наполи продължи блестящо си представяне на всички фронтове с разгром
Коментари Харесай

Летящ Наполи изнесе голов спектакъл в Амстердам

Наполи продължи ослепително си показване на всички фронтове с погром над Аякс. Лидерът в Серия А записа седма поредна победа във всички шампионати, откакто завоюва с 6:1 гостуването си в Амстердам. Тимът на Лучано Спалети е с цялостен актив от 9 точки в група А на Шампионската лига с голова разлика 13:2.

Аякс поведе в резултата с гол на Мохамед Кудус в деветата минута, само че гостите стигнаха до цялостен поврат още преди почивката. Джакопо Распадори изравни, а Джовани Ди Лоренцо даде преднина на неаполитанците. В края на първото полувреме Пьотър Жиелински усили задатъка на гостите. В началото на втората част Распадори вкара втория си гол в мача, а в 63-ата минута Хвича Кварацхелия също се разписа. Малко преди края резервата Джовани Симеоне означи шестото попадение за италианците.

Наполи, който няма загуба от април, стартира на скорост и стигна до опция още в третата минута. Ударът на Распадори обаче не затрудни вратаря на домакините. Нидерландците демонстрираха своите качества в предни позиции и в деветата минута поведоха. Пробив на Тейлър отляво приключи с рикошет, топката се върна при него, той стреля, кълбото се отклони в крайници на Кудус и се озова в мрежата.

Кварацхелия бе покрай равнене в 16-ата минута, когато насочи прелестен изстрел, само че топката мина на сантиметри от гредата. Секунди по-късно се стигна до равнене, откакто Распадори засече на далечната греда центриране на Оливера. Пресата на гостите водеше до неточности на противника. Два от най-атрактивно играещите тимове в Европа непрекъснато търсеха гола и ситуациите се редяха и пред двете порти. Кварацхелия опитва още два удара преди да асистири на Ди Лоренцо за идващия гол в мача. Грузинецът центрирара, а бранителят засече топката с глава.

Тимът на Спалети продължи да натиска и малко преди почивката Пасвеер отрази удар на Жиелински, а секунди по-късно Ангиса стреля над вратата от прелестна позиция. Той се реваншира в края на първото полувреме, когато изведе Жиелински през центъра, а полякът направи резултата 1:3.

Надеждите на Аякс да завоюва нещо от мача завършиха в самото начало на втората част. Ангиса проби и откри Распадори, който означи втория си гол в мача. Наполи не понижи темпото, макар огромната си преднина. В 63-ата минута Кварацхелия също се разписа след двойно с Распадори и двамата бяха извадени от игра незабавно по-късно.

Италианците сътвориха още положения до края, а противникът към този момент се беше примирил със загубата. Капитанът на гранда от Амстердам Душан Тадич бе изпъден в 73-ата минута, когато получи втори жълт картон. Влезлият като запаса Джовани Симеоне и Ървинг Лозано насочиха удари. Две от запасите комбинираха за шестия гол за Наполи. Ндомбеле откри Симеоне и аржентинецът също се подреди измежду голмайсторите.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР