Наполи постигна скромна победа като гост на Лече с 2:1

...
Наполи постигна скромна победа като гост на Лече с 2:1
Коментари Харесай

Наполи се отърси от кошмара с Милан и се върна към победите

Наполи реализира скромна победа като посетител на Лече с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Серия А. Почти недостижимият водач в класирането съумя да се оправдава след погрома с 0:4 от Милан преди седмица.

Въпреки че гостите влязоха в мача като огромния любимец, първата добра опция за гол се откри пред Лече. В 8-ата минута Юсеф Малех засече подаване в наказателното поле. Алекс Мерет беше заел съвършена позиция и съумя да избави.

Десет минути по-късно Наполи излезе напред в резултата. Мин-Джей Ким получи отдясно и центрира. Джовани ди Лоренцо изскочи зад противниковите бранители и осъществя за 0:1. Останаха съществени подозрения за засада. Ситуацията беше тънка и 1-2 минути беше преразглеждана от ВАР, само че нарушаване на разпоредбите нямаше. Голът остана.

В 34-тата минута гостите можеха да удвоят преднината си. Ървинг Лосано получи опция да обстрелва вратата, само че ударът му беше отразен от Владимир Фалконе.

В началото на втората част Лече рестартира мача, като възвърне равенството. Федерико фи Франческо се разписа с удар от сложна позиция. Неаполитанците бързо подвигнаха оборотите и си върнаха задатъка от един гол. При центриране във вратарското поле Антонио Гало прати топката в личната си мрежа. Никакви шансове за Фалкове да реагира.

С наближаването на финалните минути резултатът остана неизменен. Наполи не съумя да вкара трети гол, с който да постави точка на разногласието, и Лече се втурна в предни позиции в търсене на точката.

Дълбоко в добавеното време отбраната на Наполи се оправи с две центрирания от ъглови удари. Фалконе се беше присъединил в противниковото наказателно поле. Неговата врата беше празна. Точно преди последния съдийски сигнал гостите се втурнаха в контраофанзива и съвсем несъмнено щяха да вкарат, само че реферът наду свирката си за край. Футболистите на Наполи го обкръжиха, само че не спориха дълготрайно. Все отново крайният резултат беше в интерес на гостите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР