Напът сме да изчислим и предотвратим пандемии, но все още

...
Напът сме да изчислим и предотвратим пандемии, но все още
Коментари Харесай

Кампанията на БНТ за кръводаряване стигна и до Варна

Напът сме да изчислим и предотвратим пандемии, само че към момента не можем да решим казуса с неналичието на кръводарители. Затова и Българска национална телевизия стартира акцията " Даряваш кръв, даряваш живот ". Днес към нея във Варна се причислиха фитнес инструктори, треньори по бойни спортове и представители на варненските мотоклубове.

В морския град годишно са нужни 20 000 кръводарявания, а броя, която се доближава, е 12 000.

Галена Лакова с наслада се причислява към акцията и се надява със своя образец да въодушеви повече свои почитатели във фитнес залите.

" Неслучайно името на акцията е " Дари кръв, подари живот ". Ако има нещо, от което от сърце мога да ви помоля, е тъкмо това – бъдете през днешния ден тук. Ние ще бъдем, с цел да можем да помогнем на колкото се може повече хора ", сподели Галена Лакова, фитнес инструктор.

За да работят лечебните заведения обикновено във Варна и региона са нужни 20 000 кръводарявания годишно, сега те са 12 000. Сред кръводарителите е и едно от лицата на акцията във Варна и кореспондент на Българска национална телевизия Силвия Русенова.

" Няма народен проект за кръводаряване и е добре да се работи в тази посока. Добре е хората още в ученическа възраст да бъдат научени и да знаят, че би трябвало да подаряват кръв, тъй като тя няма аналог и това е един от директните пътища да направиш положително ", разяснява тя.

" Най-важен е образецът. Надявам се и виждам във всеки идващ ден, тук на работа в центъра, че идват хора със своите деца, от време на време със своите внуци, когато възрастта им разрешава това ", сподели Мирела Кирякова, шеф на отделението по кръводаряване в Районния център по трасфузионна хематология във Варна.

Недостиг на кръв постоянно има и се разчита на безплатни и доброволни кръводарители. Кампанията на Българска национална телевизия продължава, всички варненци, които желаят да се включат в нея, могат да дарят кръв в Центъра по трансфузионна хематология в града.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР