Напълно възможно е статусът на Васил Божков да се превърне

...
Напълно възможно е статусът на Васил Божков да се превърне
Коментари Харесай

Георги Гатев: Статутът на Божков може да се промени от обвиняем в основен свидетел

" Напълно допустимо е статусът на Васил Божков да се трансформира от " обвинен " в " главен очевидец ". Има формирани висящи каузи по негови изказвания, оттук насетне прокурорите ще стартират да съпоставят нещата, зависи какъв брой съществено ще ги вземат те ". 
Това сподели юрист Георги Гатев, който брани правата на хазартния необут. 
Юристът удостовери, че ще оказва помощ с всичко на клиента си, както в процеса против Черепа, по този начин и по делата, в които той ще бъде очевидец. 
" Стоя твърдо зад него и ще направя по този начин, делата да протекат по допустимо най-хубавия за клиента ми метод ", безапелационен пред медията ни беше опитният правист. 
От свои източници Lupa.bg научи, че до няколко месеца Васил Божков ще изиска и цялостно освобождение от домашния арест, в който сега се намира. 
Под домакински арест богаташът не се чувствал зле, пушил пура след пура, управлявал бизнесите си, само че поради имиджа си, той ще желае цялостна независимост. 
Задържането му е по така наречен " хазартно дело ", от което стартира всичко. По него той е упрекнат, че е управлявал проведена незаконна група, която е работила от 2014 година и се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни закононарушения.
Срещу Васил Божков се води и още едно дело - за насилствени престъпни дейности - побои, закани за убийства и дори убийства. То беше замразено, тъй като нямаше по какъв начин предприемачът да бъде разпитан.
Божков беше разследван задочно - освен това по глава Първа - закононарушения против Републиката, че е финансирал митингите през 2020 година против Иван Гешев и Бойко Борисов. Покрай него бяха упрекнати и прекараха известно време в ареста негови близки, както и негови бизнеспартньори.
Божков от своя страна твърди, че е бил жертва на закононарушение, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По случая работи Софийската градска прокуратура, само че по делото развиване няма точно поради обстоятелството, че Божков не беше в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР