Напълно нова версия за смъртта на съпруга си Николай Димов

...
Напълно нова версия за смъртта на съпруга си Николай Димов
Коментари Харесай

Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца

Напълно нова версия за гибелта на брачна половинка си Николай Димов показа пред Варненския апелативен съд Анита Мейзер, която апелира ефикасната си присъда от 4 година и половина, наложена предишния октомври от окръжните магистрати за причиняване на гибелта на Николай по несъобразителност и за предложение на 30 000 евро рушвет на служител на реда.

Анита бе докарана от затворническата болница в София, където е настанена с решение на съда поради влошено здраве. “Пътувах легнала на найлон на земята, тъй като не мога да седнал съм. Аз съм единствената наказана за рушвет на думи”, сподели скандалната миска, която пожела да бъде изцяло оневинена.

Пред следствието и в съда до момента тя твърдеше неведнъж, че Николай е умрял при опит за проява на мощ, при който по негово предпочитание тя е стегнала към краката, ръцете и шията му “свински опашки”.

Според новите й показания на 14 август 2016 година вечерта двамата почнали да вършат опита, само че го прекъснали. Анита оставила брачна половинка си на масажната маса с овързани крайници, а до него на масичка имало още “свински опашки”. Излязла до денонощния магазин да купи яйца и кухненска хартия. На връщане видяла, че котката е направила нечистотия в спалнята и се заела да чисти. Чак след към 40-50 минути видяла, че Николай е паднал от масата на земята по тил. Опитала се да го обърне, само че щом открила, че не диша, се ужасила и избягала.

“Вече не ме е боязън от пандиза, само че като майка желая да изчистя името си и не мога да поемам непозната вина”, сподели пред съда Мейзер, която бе безапелационна, че мъжът й самичък е предизвикал гибелта си. Досега тя давала погрешни показания, защото първо проверяващия служител на реда, а след това и юристите й я убедили, че по този начин ще получи условно наказване. “Вживях се в ролята на отговорна, а не съм”, изхлипа миската. Според нея обвиняването за рушвет се появило, откакто съобщила, че от жилището й липсват пари, които по този начин и не се намерили.

По искане на отбраната на майката на Николай съдът разпореди правенето на експертиза, която ще откри дали е било допустимо той самичък да е предизвикал гибелта си. На идващото съвещание на 29 март ще бъде разпитан и служител на реда Веселин Радев, на който Мейзер предложила подкупа.

Дотогава обаче подсъдимата остава зад решетките. Въпреки че щатският й паспорт е с изминал период, има чисто правосъдно минало и даже неотдавна била наградена от началника на Сливенския затвор, магистратите не почетоха молбата й за по-лека мярка за неотклонение. До момента разноските по делото и държавната такса върху почетения цивилен иск на майката на жертвата в размер на 150 000 лева, възлизат на 18 788 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР