Напълно е възможно отново да има нестабилност в енергийния пазар,

...
Напълно е възможно отново да има нестабилност в енергийния пазар,
Коментари Харесай

Министър Радев: Трябва да си осигурим буфери срещу евентуална нестабилност на енергийния пазар

Напълно е допустимо още веднъж да има неустойчивост в енергийния пазар, освен в електроенергийния пазар като цени, само че и на пазара на природен газ и на енергоносители. Затова би трябвало да сме внимателни, да си създадем избрани буфери, запаси, с цел да можем да посрещнем едни или други отрицателни трендове. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след края на днешното постоянно държавно съвещание.

Относно цената на електрическата енергия, Радев сподели, че към момента сме в режим на контролирана цена, която е предпазена и е оразмерен целият бранш енергетиката, тъй че това да е съответната цена. Няма причина да се тормозим за цената на ел. силата за бита, разяснява министърът, представен от Българска телеграфна агенция. По мотив доставките на природен газ той увери, че няма учредения те да не бъдат осъществени.

Според министър Радев страната ни е забавила прекалено много стъпките по либерализация на пазара на електрическа енергия на едро. Най-големите рецензии, които получаваме от Европейска комисия, са не за това дали подкрепяме битовия консуматор, рецензията е за какво за контролирания пазар на ел. енерия има особено заделени квоти от страна на АЕЦ " Козлодуй ", от страна на ВЕЦ-овете в структурата на НЕК, както и квотите за двете американски централи, означи министърът на енергетиката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР